Масове отруєння малюків у Донецьку: підозрюють молочну кухню

Вівторок, 5 квітня 2011, 11:42
У Донецьку 30 дітей госпіталізовано з гострою кишковою інфекцією.
об’ява

Про це повідомили в санітарно-епідеміологічній станції Донецької області з посиланням на Головного державного санітарного лікаря Донецької області Віктора Денисенка.

Згідно з повідомленням, станом на 9.00 5 квітня до дитячих інфекційних відділень міськлікарень № 1 і № 21 м. Донецька госпіталізовано 30 дітей раннього віку з ознаками гострої кишкової інфекції – підвищенням температури тіла до 38 градусів, блювотою, рідкими випорожненнями.

Дітям поставлено попередній діагноз – гостра кишкова інфекція. Переважна кількість дітей захворіли в період з 3 по 4 квітня.

В облСЕС зазначили, що перебіг захворювання дітей – середньої тяжкості та легкий, відзначається позитивна динаміка їхнього клінічного стану.

«Зараз здійснюється бактеріологічне, вірусологічне обстеження і лікування дітей в повному обсягу», – повідомили в облСЕС.

З метою встановлення причин захворювань обласною і міською санепідемстанціями спільно з фахівцями Головного управління охорони здоров`я облдержадміністрації почато епідеміологічне розслідування.

В облСЕС також повідомили, що створено оперативний штаб для цілодобової координації заходів щодо ліквідації спалаху гострого кишкового захворювання.

Проведено засідання надзвичайної протиепідемічної комісії, затверджено план з локалізації осередку. Роботу дитячої молочної кухні припинено. Протиепідемічні заходи тривають згідно з планом.

Інформацію про це підтвердила заступник головного державного санітарного лікаря Донецької області з епідеміологічних питань Тамара Беломеря. «Я підтверджую, що діти захворіли», – сказала вона, пообіцявши оприлюднити детальну інформацію про цей інцидент пізніше, пише Обозреватель.

Імовірно, діти напередодні госпіталізації вживали молочну продукцію молочної кухні Ворошиловського району: сир, сметану і кефір.

В даний час підприємство закрите.

СЕС взяла проби всіх молочних продуктів, виготовлених молочною кухнею, для проведення аналізу на предмет їх інфікування. Чи пов'язано групове отруєння дітей з роботою саме цієї молочної кухні говорити поки рано.

Точна кількість дітей, батьки яких звернулися за допомогою з діагнозом «отруєння» з'ясувати не вдалося. За різними даними, мова може йти про 8-25 малюків.

comments powered by HyperComments