Теракт в мінському метро: 12 людей загинули

Вівторок, 12 квітня 2011, 12:14
Вибух стався увечері в Мінську на станції метро Жовтнева о 17:56. Жертвами вибуху стали не менше дванадцяти осіб. Під час вибуху розірвало ескалатор, почалася паніка. За словами очевидців, на станції вони бачили відірвані частини тіл, багато людей в крові.
вибух

Усі очевидці, як один розповідають, що вибух був дуже потужним. Він прогримів в той момент, коли на «Жовтневу» прибув електропоїзд. Він рухався від станції «Перемоги», до станції «Незалежності».

За попередніми даними, потужність фугасу, могла досягати п'яти-семи кілограмів у тротиловому еквіваленті. Пристрій був начинений вражаючими елементами. Слідчі не виключили, що бомба знаходилася під однією з лавок на станції. У замкнутому просторі метро детонація виявилося настільки сильною, що в спотворених вагонах майже не залишилося цілих вікон і дверей.

Правоохоронні органи Білорусі, що розслідують кримінальну справу за фактом теракту в мінському метро, отримали дані стосовно найбільш вірогідного виконавця вибуху, заявили в КДБ республіки.

Громадяни України в результаті вибуху на станції метро в Мінську, за попередніми даними, не постраждали. Про це повідомили в департаменті інформаційної політики МЗС України.

comments powered by HyperComments