Через хворобу брудних рук 12 вихованців дитсадка опинилися на лікарняних ліжках

Середа, 18 травня 2011, 15:09
В Одесі на лікарняному ліжку опинились одразу 12 малюків, віком від 2,5 до 5-ти років. Попередній діагноз, який ставлять потерпілим лікарі – гастроентероколіт, більш відомий як «хвороба брудних рук». Можлива ж причина захворювання – відсутність гарячої води в дошкільному закладі.
швидка

Молода мати Тетяна Зеленіна ні на крок не залишає свою дитину. Зараз вони перебувають в Одеській інфекційній лікарні. Звернутися по допомогу лікарів жінку змусило погане самопочуття її малюка. Гострий біль у животі, пронос, слабкість і висока температура – такими були симптоми невідомого захворювання, повідомляє riak.odessa.ua.

Тетяна Зеленіна, мати: «Я думала, що це я чимось не тим нагодувала – потім приїхала, побачила інших мам з дітьми. Я зрозуміла, що в садку».

Те, що діти отруїлися не вдома, а саме в дитячому садочку, переконані й інші батьки.

Олена Балих, мати: «Я це не пов'язую з харчовим отруєнням вдома. Тому що у нас немає передумов шукати причини в своїй кухні. Але й не пов'язували з садком поки сюди не приїхали і не побачили масовий заїзд 140-го. Тому чекаємо аналізів – побачимо, в чому проблема».

В перші три дні після інциденту на лікарняному ліжку опинилися одразу 12 малюків, віком від 2-х з половиною, до 5-ти років. Попередній діагноз в потерпілих медики вже встановили. Це так звана «хвороба брудних рук» або гастроентероколіт. Варто було лише одній дитині підчепити вірус, як за лічені хвилини захворіли й оточуючі.

Світлана Лаврюкова, головний лікар Одеської міської інфекційної лікарні: «Попередній діагноз – гострий гастроентероколіт. Остаточний, скажімо через кілька днів. Стан дітей у процесі лікування покращився – троє дітей з лікарні вже виписані. Стан дітей середньої тяжкості. Діти відчувають себе краще».

Сьогодні дитячий садок, де сталася надзвичайна подія, закритий на засув. Його зачинила обласна санепідстанція. Там кажуть, попередня причина спалаху вірусної інфекції – відсутність гарячої води в дошкільному закладі. Минулого тижня її вимкнули в усьому місті. Буцімто для проведення планового ремонту мереж.

Людмила Красницька, завідувачка епідеміологічним відділом Одеської обласної санепідстанції:»Посуд має бути помитий в гарячій воді, іграшки повинні бути помиті, руки теж повинні бути помиті. Для цього потрібна комфортна температура води із застосуванням миючих засобів. Так що важливість гарячої води – дуже велика».

Зараз санепідеміологи перевіряють на наявність збудників кишкових інфекцій решту дошкільних закладів Одеси. І не виключають, що зачинитися на карантин доведеться й іншим дитсадкам. Допоки гаряча вода знову не з'явиться в кранах.

comments powered by HyperComments