Пожежа на Оболоні. Згорів котедж вартістю 5 мільйонів доларів

Середа, 1 червня 2011, 16:29
31 травня в котеджному містечку на Оболонських Липках, де прописані президент Віктор Янукович і його старший син Олександр, живуть екс-генпрокурор Святослав Піскун, нардеп Сергій Ківалов, співаки Ані Лорак, Олександр Пономарьов, Настя Каменських і шоумен Володимир Зеленський, сталася пожежа.
сгорів котедж

Майже повністю згорів котедж, який знаходиться через кілька будинків від житла Піскуна і Януковича-молодшого. Вартість особняка тут близько $ 5 млн. Але чий будинок згорів, поки загадка, пише Сегодня.

"Пожежа почалася в 6.59 у двоповерховому будинку № 55. За даними МНС, горіло близько 400 кв. м. Пожежники прибули через 9 хвилин, локалізували вогонь через 1,5 години, а в 9.34 її загасили. У гасінні було задіяно 12 пожежних машин (це дві частини. - Ред.) Та пожежний катер", - розповів в.о. голови прес-служби київського главку МНС Олександр Хорунжий.

У підсумку повністю вигорів перший поверх, де знаходилася кухня і вітальня, а другий поверх зі спальнями неабияк "засмаг".

Першим пожежу помітив черговий, який охороняв територію котеджного містечка. "Я побачив, як з першого поверху валить дим, а потім запалав увесь будинок. Ми розбудили господарів - маму з сином та донькою", - розповів охоронець.

На його думку, причиною міг стати несправний холодильник або кондиціонер. Сусіди припустили, що в будинок могла залетіти петарда - вчора на набережній гуляло багато випускників. Охоронці ж стверджують, що до 7 ранку нікого зі школярів вже не було.

"Діти приїжджали зустрічати світанок на автобусах разом з батьками і вчителями, все було під контролем, плюс багато міліції", - сказав охоронець. У МНС поки з причиною не визначилися.

"Але це точно не підпал - немає слідів підпалу і немає постраждалих", - сказав Хорунжий.

Разом з тим, рятувальники не знають, чий будинок горів. У мікрорайоні, який називається "Оазис" (він включає в себе і котеджі і висотки біля Дніпра), пліткують, що постраждав екс-глава Оболонського району Микола Товкач. Однак сам він це спростовує. "Я взагалі ніколи не мав відношення до цього містечка. Та й не знаю, хто там живе. Цими ділянками цікавилися багато хто з відомих людей, але за ці роки там багато чого перепродали. Але я вже 5 років, як не голова району, і нічого не знаю", - сказав він.

Друга версія - пожежа була в будинку високого чиновника з Держприкордонслужби. Але у відомстві це також спростували.

Але є й третя версія: будинок належить сестрі Софії Ротару - Ауріці. Її племінник це також спростував. "У нас немає нерухомості на Оболоні", - сказав Руслан.

Святослав Піскун каже, що місцеві не лукавлять - тут дійсно не знають, хто в якому будинку живе.

"Я був свідком пожежі. Якраз в цей час робив ранкову пробіжку. Але хто горів, не знаю. Ви що, думаєте, ми один до одного в гості натовпами ходимо? Та я навіть найближчих сусідів не знаю", - сказав Піскун.

comments powered by HyperComments