Весілля у Львові закінчилося масовою госпіталізацією

Понеділок, 18 липня 2011, 13:39
17 та 18 липня у відділення клінічної інфекційної лікарні Львова з ознаками харчового отруєння госпіталізували 41 особу, серед них – 7 дітей.
отруєння

Усі хворі 16 липня їли страви із курятини та м'ясні салати з майонезом на весіллі у приміщенні їдальні технологічного коледжу Національного університету "Львівська політехніка", що на вулиці Пимоненка, 17.

Усього на весіллі було близько сотні гостей.

"Перших трьох хворих швидка привезла в неділю в першій половині дня. Протягом дня та ночі до нас поступило ще 39 хворих, з них – семеро діток. Симптоми у всіх були схожі – підвищена температура, нудота, пронос, болі в животі. У трьох дорослих та п'яти дітей стан при поступленні був особливо тяжкий – зневоднення організму та інтоксикація. – розповів Gazeta.ua головний лікар клінічної інфекційної лікарні Львова Юрій Собко.

У хворих взяли усі необхідні аналізи, призначили медикаментозне лікування, дієтичне харчування.

"Попередній діагноз – кишкова інфекція, гастроентероколіт, хоча є підозра на сальмонельоз. Усі потерпілі зазначили, що вживали їжу з курятиною – крученики, стегенця та салати із майонезом. Наречений та наречена також перебувають на лікуванні. У стані здоров'я пацієнтів, що надійшли у числі перших, спостерігається позитивна динаміка. Якщо будуть хороші прогнози, за 4-5 днів їх можна виписувати", – зазначив лікар.

Фахівці місцевої держсанепідслужби проводять перевірку їдальні технологічного коледжу, відібрали для бактеріологічного дослідження зразки кулінарних виробів, води.

Протиепідемічні заходи та епідеміологічне розслідування тривають.

comments powered by HyperComments