Жорстоке вбивство пенсіонера: два жителя Харківщини «сховали кінці» в зливну в яму

Середа, 3 серпня 2011, 14:44
Труп літнього чоловіка з ознаками насильницької смерті було знайдено в зливній ямі у селі Довжик Золочівського району Харківської області.
арешт

Як повідомляє сайт ГУ МВС України в Харківській області, до місця злочину виїхала слідчо-оперативна група, експерт-криміналіст і кінолог Золочівського РВ ГУМВС України в Харківській області. Працівники міліції встановили, що загиблим є 62-річний пенсіонер, якого вбили у власному дворі. Недалеко від ями міліціонери виявили металевий кардан від автомобіля і камінь, на яких були сліди бурого кольору. Судово-медична експертиза довела, що чоловік помер від відкритої черепно-мозкової травми.

За даним фактом було порушено кримінальну справу за статтею «умисне вбивство». У ході оперативно-розшукових заходів міліціонери вийшли на місцевого 33-річного непрацюючого жителя села Довжик, раніше засудженого за розбій, у якого, за їх припущенням, могли виявитися мотиви для скоєння цього злочину. Того ж вечора був заарештований 24-річний житель села, інший учасник вбивства.

В ході слідства було з'ясовано, що з метою заволодіння грошима, злочинці зайшли у двір і вдарили господаря кілька разів каменем по голові. Коли у старого на обличчі з'явилася кров, чоловіки вдарили пенсіонера автомобільним карданом. Щоб приховати сліди злочину і тим самим уникнути відповідальності, вони скинули труп в зливну яму. Потім зайшли до будинку і забрали близько двох тисяч гривень. Тіло батька знайшов старший син, який приїхав на його пошуки.

Слідчі райвідділу порушили кримінальну справу за ч. 2, п. 6 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство з корисливих мотивів), яка передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від десяти до п'ятнадцяти років або довічним позбавленням волі.

Затримані в порядку ст. 115 КПКУ знаходяться в ізоляторі тимчасового утримання Дергачівського РВ.

comments powered by HyperComments