П'ятикласник повісився вдома на люстрі. Ведеться слідство

Четвер, 29 вересня 2011, 13:31
У Краматорську – страшний випадок дитячого суїциду. У вівторок, 27 вересня, був знайдений в петлі п'ятикласник школи № 4 Владислав М.
веревка

Бездиханне тіло сина виявив у квартирі по вул. Дворцовій його батько, який повернувся в 16.00 з роботи. Хлопчик висів на люстрі в коридорі. Ніяких записок не залишив, пише Сегодня.

Сім'я у 11-річного Владислава благополучна – батько працює автослюсарем, мама – в фінуправлінні виконкому. У сім'ї є ще 4-річний малюк. Рідні, шкільні вчителі та однокласники Влада просто в шоці. За словами Ірини Каракулова, директора 4-ї школи, у Владислава були хороші оцінки практично з усіх предметів. Крім того, Влад серйозно займався бальними танцями, перемагав у конкурсах. Його фото висить у школі на стенді серед кращих учнів.

Але разом з тим з дисципліною на уроках у хлопчика були проблеми. «Владислав був гіперактивним дитиною, він не завжди міг контролювати свої емоції, він був дуже рухливим, – каже Ірина Каракулова. – Він мав потребу в тім, щоб на нього звертали увагу. При цьому демонстрував свою впертість, не реагував на зауваження вчителів, поки не ставили позначку про поведінку в щоденник». За словами директора, батьки багато уваги приділяли дитині: «Я знаю, що батьки його карали за кожне зауваження, але не фізично, це Боже упаси. Може, кричали на нього або щось в цьому роді».

Вчителі кажуть, що за день до своєї смерті Влад заліз на вікно в туалеті на третьому поверсі, витягнувся і став «зірочкою». Дві чергові вчительки, коли побачили це, побігли знімати хлопчика з вікна, боялися, що він зірветься. У цей день Владу дісталося і від учителів, і від завчити. «Наскільки я знаю, батьки сказали йому, що якщо у нього буде ще хоч одне зауваження, то його сильно покарають», – каже Ірина Каракулова.

У день своєї смерті Влад на другому уроці (по географії) знову отримав зауваження в щоденник за поведінку. А на перерві він зронив найкращому другові: «Знову від батьків отримаю за те ж саме».

«Зараз тривають слідчі дії, з'ясовуються причини, які могли підштовхнути хлопця до такого фатального рішення. Ми відпрацьовуємо різні версії », – розповіла прес-офіцер міськвідділу міліції Лілія Фесенко. У той же час джерела в міськуправлінні міліції розповіли «Сегодня», що за попередніми даними, насильно дитини не вішали, слідів сексуального насильства теж не виявлено, не схоже, що він входив в релігійну секту: «Залишається сім'я – хоча батьки говорять, що нічого не віщувало біди. І можливі конфлікти в школі – це зараз дві головні версії». Свою перевірку проводять міське та обласне управління освіти.

comments powered by HyperComments