Росіянина вбили з мушкета на фестивалі у Кам'янці-Подільському

Понеділок, 3 жовтня 2011, 16:07
Під час показових виступів, які проходили в рамках Кам'янець-Подільського фестивалю «Земля героїв», реконструктору з Москви вистрелили шомполом у голову.
реконструкція

Росіянин Сергій Удод розповідав друзям, що кожен раз, коли перевтілювався у реконструктора, він отримує великий заряд адреналіну. Саме тому він приїхав з Росії до Кам'янеця-Подільського на фестиваль «Земля героїв», аби постріляти з старовинної зброї і поринути в часи середньовіччя.

Під час вправ з муштри та стрільби, яку демонструвала збірна команда Росії, стався нещасний випадок. В реконструктора потрапив шомпол, який його товариш забув витягнути з мушкета. Дерев'яний стержень потрапив туристові в голову.

«Перед початком виступів, усі реконструктори чистили зброю і, мабуть, один забув витягнути шомпол. По статуту вони усі мали стріляти холостими у гору. Чому ж тоді один з військових стріляв по людях? Якби він вистрелив у повітря, трагедії можна було б уникнути», – розповів турист з Хмельницького Денис Шашенок.

«Швидка», яка приїхала на місце події, забрала пораненого до реанімаційного відділення Кам'янець-Подільської міської лікарні, де він і помер.

Сьогодні, 3 жовтня представники місцевої влади та правоохоронці скликали прес-конференцію на якій повідомили, що трагедія є стовідсотковим нещасним випадком.

Чоловік, який вистрелив другові у голову, у скоєному зізнався. Проти нього порушено кримінальну справу по частині 1 статті 119 ККУ (вбивство через необережність).
 

comments powered by HyperComments