Робота на довіру: як шахрайки видурюють у пенсіонерів гроші

Понеділок, 10 жовтня 2011, 15:03
Правоохоронці Вінниччини розшукують двох шахрайок, які обдурюють пенсіонерів.
фоторобот

До працівників Ленінського райвідділу міліції звернулись перші три пенсіонерки. У однієї шахрайки видурили 3300 грн та $ 200. У другої – 6 тис грн. Третя віддала 180 грн та золоту каблучку.

«Як свідчать потерпілі, жіночки приємної зовнішності на вулиці підходили до одиноких перехожих. Зав'язували розмову, під час якої з'ясовували, з ким людина проживає, та просили допомоги. За їх легендою, яка успішно подіяла на потерпілих, вони, будучи приватними підприємцями, привезли з Молдови на Вінниччину на продаж велику партію олії. Однак комерція потерпіла крах. Товар вилучила в одному випадку податкова інспекція, в іншому – митниця. Аби повернути олію потрібно заплатити пристойну суму, яку вони і збирали по добрих людях. В підтвердження сумної історії жіночки не жаліли сліз та причитань», – повідомила керівник ЦГЗ УМВС України на Вінниччині Анна Олійник.

Довірливі вінничанки запрошували незнайомок до себе.

«Жіночки обіцяли наступного дня не тільки повернути позичені гроші, але й віддячити дармовою олією», – продовжила Олійник.

За описом постраждалих, одній шахрайці близько 30-32 років, має зріст 160-165 см, худорлява, обличчя кругле, очі темні, волосся темне. Була одягнена в коротку шкіряну куртку чорного кольору (можливо з хутровим коміром), штани темного кольору, чорні туфлі, мала при собі сумку темного кольору. Другій на вигляд близько 35-37 років, зріст 160-165 см, худорлява, обличчя кругле, волосся світле коротке, очі круглі світлі. Була одягнена у в'язане напівпальто чорного кольору з ромбами на передній частині, штани темного кольору, чорні туфлі, мала при собі жіночу сумку темного кольору.

Міліціонери порушили кримінальну справу.

comments powered by HyperComments