Фальшивий даішник займався побором з водіїв на дорозі

Понеділок, 14 листопада 2011, 15:13
Увагу оперативних співробітників міліції Миколаєва привернув чоловік, який на одній з вулиць міста, перебуваючи у форменому одязі працівника ДАІ, намагався зупиняти транспорт.
даішник

Перше, що викликало сумнів у працівників міліції, – це відсутність у нього жетона працівника ДАІ та зимової форменої куртки. Сумніви в тому, що перед ними стоїть несправжній міліціонер, розвіялися відразу ж після того, як правоохоронці почали вимагати службове посвідчення. На вимогу міліціонерів чоловік не зміг його пред'явити, та й взагалі не зміг нічого пояснити. Пояснювати свою появу на дорозі у формі працівника Державтоінспекції затриманому довелося вже в Центральному райвідділі міліції.

Як виявилося, 28-річний безробітній житель Миколаївської області вирішив заробляти собі на життя шахрайським шляхом. Через мережу Інтернет він придбав формений одяг працівника ДАІ, з допомогою якої вимагав грошові кошти у необачних автовласників, яких зупиняв на вулицях Миколаєва. Для більшої впевненості з сувенірного бланка, які вільно продаються на ринку, він "змайстрував" собі посвідчення працівника міліції, яке навіть візуально не мало нічого спільного з оригіналом. Крім того, на поясі у зловмисника весіла кобура з запальничкою у вигляді пістолета.

За поясненнями затриманого, формений одяг працівника ДАІ йому був потрібен для того, щоб справити враження на дівчину, з якою він нібито зустрічався. Втім, ця така "легенда" не справила враження на оперативників.

За даним фактом слідчим відділенням Центрального РВ ММУ УМВС порушено кримінальну справу за ознаками ч.2, ст.353 Кримінального кодексу України ("Самовільне присвоєння владних повноважень або звання службовця особи"), карається обмеженням волі строком до 4 років або позбавленням волі строком до 3 років. Також правоохоронцями встановлено, що підозрюваний детально підходить під опис грабіжника, який неодноразово здійснював пограбування на території міста. В даний час відносно затриманого проводяться слідчі дії, встановлюються інші епізоди його злочинної діяльності.

comments powered by HyperComments