Скандальний нейрохірург доктор Пі заарештований і звинувачений у шахрайстві

Вівторок, 15 листопада 2011, 13:46
У понеділок, 14 листопада, в Києві заарештували знаменитого доктора Пі Андрія Слюсарчука, а до вечора бійці «Беркута» етапували його у львівське обласне управління міліції, де він дає свідчення.
слюсарчук

 Після серії розслідувань у місцевій газеті «Експрес», в яких викрили нібито трюки і псевдоосвіту Слюсарчука, міліція Львівської області порушила кримінальну справу за використання завідомо підроблених документів, розповіли нам в міліцейському прес-центрі. За цією статтею йому загрожує штраф в 850 грн. або обмеження волі (це не зона) до двох років, пише Сегодня.

Доктор Пі називав себе професором-нейрохірургом, і наприкінці вересня отримав держпремію в 150 тис. грн. за «наукові досягнення». Але, як з'ясували львівські журналісти, диплом Слюсарчука про вищу медичну освіту, нібито отримане ним в московському вузі, – підроблений. Керівництво вузу офіційно заявило, що такий студент у них не навчався. Раніше Слюсарчук в різних інтерв'ю хвалився, що нібито вступив до медуніверситету імені Пирогова в 12 років і закінчив його у 18 років. Насправді, як з'ясувалося, Слюсарчук закінчив ПТУ за спеціальністю швея (навчався також на маляра-штукатура).

Але найбільше Слюсарчук прославився як людина з феноменальними здібностями, і не раз потрапляв до Книги рекордів України за здатність запам'ятовувати мільйони цифр (30 млн цифр числа пі, за що і отримав відповідне прізвисько) і запам'ятовувати напам'ять товсті томи книг і цитувати будь абзац. Як запевняють львівські журналісти, всі ці роки лжеврача водив країну за ніс і показував фокуси за допомогою Мікронавушник у вусі, комп'ютерної програми і помічника, який підказував йому тексти (щось типу як у фільмі «Операція« И », коли невдалий студент здає іспит «Лопух»). Журналісти також запевняють, що через незаконну лікарської практики самозванця і невірно прописаних ліків нібито загинули три людини і десятки покалічені.

Сам Слюсарчук всі звинувачення заперечує, називає «маячнею» і каже, що подав до суду на газету.
 

comments powered by HyperComments