Вінницька жіночка вбивала своїх новонарождених дітей, немов кошенят

Четвер, 17 листопада 2011, 15:35
14 листопада правоохоронці затримали 44-річну Світлану Поліщук із села Берізки-Бершадські Бершадського району на Вінниччині. Односельці бачили, що вона ходила вагітною. Потім помітили, що живіт зник.
Світлана Поліщук

Чутки дійшли до дільничного міліціонера Анатолія Мазурика. Під час розмови з ним Поліщук зізналася у вбивстві трьох новонароджених дітей. Розповіла, як у 2006-му народила хлопчика і закопала на городі за хатою. У 2008-му — дівчинку, яку закопала за хлівом. Останню дівчинку народила 10 жовтня під час штучних пологів. Їй допомагала колишня акушерка, 70-річна Євгенія Станкевич. Вона — двічі судима за незаконне проведення абортів.

Пологи відбувалися на квартирі Станкевич у райцентрі Бершадь, в квартирі під номером 13. Новонароджену втопили у відрі і замотали в поліетиленовий пакет. Світлана Поліщук поклала труп у картату сумку та повезла автобусом додому. Ввечері викинула в туалет за покинутою хатою. Наступного дня пішла на роботу.

Світлана Поліщук 14 років співмешкала з Миколою Лупаном. Від нього має 12-річну Діану.

«Я нічого не знав. Чесно, – запевняв чоловік, Микола Лупан. – Вона мені нічого не казала. Свєта така повненька, хто її розбере, що то за живіт. Якби не Діана, я б вже звідси виїхав із сорому. Свєта настроїла доцю проти мене, та мене слухати не хоче. Тільки питає, коли мама прийде».

Світлану Поліщук та Євгенію Станкевич тримають під вартою. Їй може загрожувати довічне ув'язнення. Сусіди виправдовують вчинки Поліщук. Кажуть, що готові взяти її на поруки, тільки щоб дали умовно.
 

comments powered by HyperComments