Годинник з дротами налякав пасажирів трамваю

Четвер, 1 грудня 2011, 16:59
У Дніпропетровську кондуктор трамвая, що слідував першим маршрутом, знайшла в салоні будильник з проводами.
годинник з дротами

У середу, 30 листопада, близько трьох годин дня, коли трамвай 1-го маршруту, що пролягає через весь центр Дніпропетровська (від транспортного університету до вокзалу), наближався до перетину проспекту Карла Маркса з вулицею Столярова, кондуктор головного вагона побачила під своїм сидінням поліетиленовий пакет. Пасажирів було не дуже багато (всього в зчепленні з двох вагонів знаходилися близько 100 чоловік), і відразу стало зрозуміло, що поклажа - нічийна.

Налякані недавнім вибухом на зупинці того ж 1-го трамвая пасажири кинулися врозтіч від підозрілого пакета. Кондуктор же ризикнула заглянути всередину.

Звістка про вміст пакета лише додала паніки: всередині лежав звичайний пластмасовий будильник, обмотаний скотчем. З-під ізоляції стирчали дроти.

Виклик в службу порятунку і міліцію надійшов о 15.20. Коли приїхали пожежники, співробітники міліції і вибухотехніки, у вагоні ще вперто сиділи найбезстрашніші пасажири, яких довелося виводити мало не силою. Перехрестя був оточене міліцією, а оскільки місце це дуже людне (поруч кінотеатр, кафе, технікум), правоохоронці вирішили пожертвувати трамваєм і знешкодити підозрілий пристрій прямо у вагоні.

Як повідомляє відділ зі зв'язків з громадськістю обласного міліцейського главку, поряд з будильником заклали вибуховий пристрій малої сили, який повинен був привести в дію вибуховий пакет закладений у будильнику. Але пролунало тільки одне слабке клацання, а сам будильник, що розірвався на шматочки, не здетонував. Через дві години після виявлення пакета рух на трамвайному маршруті було відновлено.

Зараз залишки нещасливого будильника знаходяться на вибухотехнічної експертизі, яка і визначить, була це чергова спроба теракту або чийсь дурний жарт.
 

comments powered by HyperComments