Вимагаючи гроші, грабіжники до смерті закатували пенсіонера киплячим маслом і праскою

Середа, 7 грудня 2011, 14:50
На Сумщині правоохоронці затримали банду грабіжників, які до смерті закатували пенсіонера, жорстоко побили інваліда та його дружину. А трьох малолітніх дітей примушували дивитись, як знущаються над їхніми рідними.
катування

Наталя Івасенко відчинила двері незнайомцю, а слідом за ним вдерлися ще двоє чоловіків у масках. Вони відразу почали бити та вимагати гроші.

«Запитав, чи є у батька гроші, я сказала не знаю. І вони почали батька обливати кип'яченою олією. Батько сказав, що є в кишені», – з жахом згадує Наталя.

Поки грабіжники нишпорили по шафах, її немічний батько та чоловік лежали долілиць. Їх били битками, праскою, а в перервах обливали холодною водою. Як б'ють рідних, нападники змусили дивитися трьох малолітніх дітей – 2-х, 3-х та 6-ти років.

«У мамки з вух сережки знімалі, а потім я почув якийсь звук, вони питали: Вам боляче? Точно боляче? А перед тим, як йшли, сказали: все, давай хату підпалювать. Я заплакав аж, злякався и сказав не треба!», – розповідає про страшний день маленький Валерій.

Побитих та зв'язаних по руках і ногах людей нападники зачинили в будинку, забрали 1600 гривень та зникли. Катування тривало близько 5-ти годин. Коли люди звільнились, викликали швидку. Але для дідуся було вже пізно – від отриманих ушкоджень він помер.

Усіх трьох зловмисників правоохоронці затримали за тиждень. Ними виявилися двоє чоловіків із сусіднього села та один полтавець. Т зізналися, що на злочин ішли з іграшковими пістолетами і биткою. А коли зрозуміли, що господарів цим не налякати – узялися за праску та киплячу олію.

Під час розслідування з’ясувалося, що серед затриманих особливою жорстокістю відзначився чоловік, який 10 років тому працював міліціонером. Нині всі троє нападників заарештовані, за розбійний напад їм загрожує 15-ти річне ув'язнення.

comments powered by HyperComments