У Горлівці за фактом смерті 5-річної дитини від ураження електрострумом у ванні порушена кримінальна справа

Середа, 1 лютого 2012, 21:51
У Донецькій області за фактом смерті 5-річного хлопчика, що загинув в результаті розряду електричного струму, порушена кримінальна справа. Розслідуванням займаються міліціонери Микитівського райвідділу м.Горлівки.
У Горлівці за фактом смерті 5-річної дитини від ураження електрострумом у ванні порушена кримінальна справа

Кілька днів тому в чергову частину міліції поступило повідомлення про те, що на території району від уваження електричним струмом загинула 5-річна дитина. За словами батьків, які звернулися в міліцію, хлопчик зайшов у ванну кімнату, щоб вимити руки, а за деякий час батько знайшов непритомного сина на підлозі.

 Як повідомив начальник Микитівського РВ Горлівського МУ Володимир Варнаков, слідчо-оперативна група спільно з фахівцем з електричного оснащення встановила на місці факт порушення технічного стану водонагрівального бака, який розташований у ванній кімнаті. На момент прибуття групи електричний прилад був вимкнений, але від нього продовжували йти розряди струму.

 «При огляді електрик виявив, що один з нагрівальних елементів несправний, - розповів В.Варнаков. - Після первинного огляду електронагрівач був направлений на експертизу, за наслідками якої буде ухвалене рішення про притягання винних осіб до відповідальності. На даний момент по факту порушена кримінальна справа за ч.1 ст.119 КК України -«убивство з необережності». Ведеться слідство».

 За словами директора ПП «Тепло-Ліга» Алли Корнейчук, яка брала участь в огляді місця події, було встановлено, що нагрівальний елемент вийшов з ладу і уразив корпус бака, який, ймовірно, і став провідником електричного струму при попаданні на його поверхню води. Також було виявлено оголення металевих частин водонагрівального приладу, який, до того ж, не був оснащений вилкою.

 «Згідно інструкції, установка даного пристрою повинна проводитися фахівцями. Крім того, аби уникнути проблем в експлуатації раз на рік необхідно проводити профілактику водонагрівача - очищення накипу на тенах. В даному випадку такі заходи безпеки при використанні даного приладу господарями не були прийняті. Хоча і зараз важко сказати, за яких обставин хлопчик отримав смертельну травму. Відповідь на це питання може дати тільки слідство після отримання висновку експертизи вилученого водонагрівального бака», - наводить слова експерта прес-служба Горлівського МУ ГУМВС України в Донецькій області.

comments powered by HyperComments