Жінку засудили на дев'ять років за вбивство і каліцтво прийомних дітей

Неділя, 5 лютого 2012, 13:38
Дев'ять років ув’язнення дали мамі, яка одну прийомну доньку закатувала до смерті, а іншу скалічила. Шляхетний учинок жінки з Макіївки на Донеччині закінчився трагедією, повідомляє ТСН. Навіть після оголошення вироку засуджена провини своєї в каліцтві дітей не визнала, каже, що її саму катували в міліції і примушували підписуватися під тим, чого не робила.
Жінку засудили на  дев'ять років за вбивство і каліцтво прийомних дітей

Наталя Щербакова так мріяла про дітей, що не пошкодувала року свого життя лише на збирання необхідних для опіки документів. У сорок три стала мамою для двох рідних сестричок. Тоді, розповідає жінка, почувалася такою щасливою, немов на світ народилася. Рівно за рік не стало 5-річної Насті, а 3-річну Аллу в нової мами відібрали. Тоді на дитячих тілах медики виявили численні сліди стусанів, Наталя каже, що так виховувала дівчат, бо були надто неслухняні. "Настя виявилася дуже норовливою дівчинкою, - запевняє засуджена Наталя Щербакова, – ображала Аллу, робила все на зло. Я її карала кілька разів шнуром від зарядного пристрою, ставила кілька разів на гречану крупу".

Молодшу Аллу після лікування повернули до дитбудинку, а нову маму посадили в СІЗО і розпочали слідство. За рік розслідування жінка так і не розкаялася, а навіть твердила, що її оббрехали і з неї самої знущалися правоохоронці. Таким закидам на адресу міліції прокуратура підтвердження не знайшла. "По голові били, потім мені одягали кульок целофановий, перекривали кисень, поки я упісялася", - запевняє засуджена.

"Ці дані не знайшли підтвердження, в результаті чого було прийнято рішення про відмову в відкритті кримінальної справи щодо працівників Гірняцького райвідділу міліції", - каже заступник прокурора Гірняцького району Макіївки Олександр Цьоньо.

Суд уважає, що слідство довело: жінка систематично ухилялася від обов'язків прийомної матері, а причиною смерті старшої дитини таки були тяжкі тілесні ушкодження, які жінка завдавала дитині в особливо жорстокий спосіб. "За сукупністю здійснених злочинів остаточно призначили покарання в вигляді дев'яти років позбавлення волі", - каже суддя Ірина Кішкіна.

"Ми вважаємо, що не остаточно вивчені всі докази в судовому рішенні, - каже адвокат засудженої Олена Буличова.  - Нами буде подано апеляційну скаргу на даний вирок".

Поки тривало слідство над Наталею Щербаковою, молодша з сестричок Алла втретє знайшла сім'ю, і дівчинку забрали із сиротинцю.

comments powered by HyperComments