В Дніпропетровську засуджено злочинну групу, яка виготовляла та розповсюджувала синтетичні наркотики

Четвер, 9 лютого 2012, 16:07
Набув чинності вирок апеляційного суду Дніпропетровської області стосовно п'яти членів організованої злочинної групи, що створила нарколабораторію, в якій тривалий час виготовляли синтетичні наркотики. Злочинне угрупування складалося з мешканців Дніпропетровська, чотирьох чоловіків і однієї жінки. Щомісяця вони збували до 1,5 кг метамфетаміну.
В Дніпропетровську засуджено злочинну групу, яка виготовляла та розповсюджувала синтетичні наркотики

 Встановлено, що організатором та виробником наркотиків у злочинній групі був 30-річний чоловік, роль утримувача нарколабораторії виконувала 29-річна жінка, ще троє членів угруповання, які були раніше неодноразово засуджені, працювали кур’єрами. Нарколабораторія діяла протягом кількох років і була найпотужнішою у регіоні. Розгалужена мережа збуту психотропних наркотиків простяглася на Дніпропетровську, Донецьку та Запорізьку області.

 Наприкінці червня 2010 року у ході спецоперації співробітники СБУ затримали «на гарячому» організатора угрупування після виготовлення чергової партії метамфетаміну. У нього вилучили наркотики, гроші та сфальшоване посвідчення працівника прокуратури. Пізніше правоохоронці затримали ще чотирьох його спільників. Під час обшуків у нарколабораторії та у помешканнях злочинців було вилучено 350 грамів метамфетаміну (вартість на «чорному ринку» – близько 300 тис. грн.), лабораторне устаткування, яке вивозили вантажівкою, хімічні компоненти та реактиви, яких вистачило б на виготовлення 10 кг наркотиків.

 За матеріалами СБУ органами міліції були порушені кримінальні справи за ч.3 ст.307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. В ході досудового слідства, стосовно учасників наркоугруповання додатково порушено ще 10 кримінальних справ за ознаками злочинів у сфері обігу наркотичних засобів, психотропних речовин їх аналогів або прекурсорів.

 Вироком суду всіх членів організованого злочинного угруповання визнано винними у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.307 Кримінального кодексу України. Їм призначено покарання у вигляді позбавлення волі на терміни від 6 до 11 років, повідомив прес-центр СБ України.

comments powered by HyperComments