У Донецьку винесено вирок членам злочинної групи, через яку пройшло понад 300 млн. грн.

Середа, 15 лютого 2012, 19:19
Київським райсудом Донецька ухвалений вирок членам організованої злочинної групи, яка упродовж трьох років займалася незаконним переведенням в готівку грошових коштів.
У Донецьку винесено вирок членам злочинної групи, через яку пройшло понад 300 млн. грн.

За винесеним вироком, на підставі Закону України «Про амністію» організатор та його брат-поплічник звільнені від кримінальної відповідальності, передбаченої ч.2 ст.205 (фіктивне підприємництво) і ч.1 ст.364 (зловживання владою або службовим становищем) КК України. Їхня 40-річна спільниця засуджена до 3 років позбавлення волі умовно з випробувальним строком на 3 роки.

 Як розповів начальник відділу УДСБЕЗ області Максим Зинченко, слідством встановлено, що злочинний план 44-річний донеччанин розробив ще в 2007 році. Щоб втілити його в життя, він організував злочинну групу, до складу якої увійшли його брат та знайома жінка. Вони створили мережу, в якій було використано 34 суб'єкти підприємницької діяльності. Тільки у 2010 році через їхні рахунки пройшло більше 300 млн. грн.

 Члени групи у своїй злочинній діяльності використовували печатки і штампи підприємств, які зберігалися в банківських осередках і використовувалися безпосередньо в самій банківській установі.

 У лютому минулого року співробітниками УДСБЕЗ ГУМВС області і прокуратури Донецька діяльність «конвертаційного центру» задокументована. В результаті проведених обшуків правоохоронці вилучили усю первинну бухгалтерію, податкову документацію, цінні папери, печатки і штампи 21 підприємства, підконтрольних цій злочинній групі. Рахунки учасників фінансових махінацій були заарештовані. Про це повідомила прес-служба ГУМВС України в Донецькій області.

comments powered by HyperComments