ЗМІ визначили ТОП-10 регіонів за кількістю злочинів: Донеччина б'є рекорди з хуліганства, а Харківщина - за кількістю вбивств

П'ятниця, 24 лютого 2012, 11:40
Підсумкові цифри злочинності за 2011 рік лише підтвердили загрозливу тенденцію: кількість зареєстрованих правопорушень зросла на 3 % - до 515,8 тис.
ЗМІ визначили ТОП-10 регіонів за кількістю злочинів: Донеччина б'є рекорди з хуліганства, а Харківщина - за кількістю вбивств

Специфіка злочинів у кожній українській області своя. Проаналізувавши офіційні дані міліції, ЗМІ виділили регіони-лідери за окремими видами злочинів. Топ-десятка складалася на підставі даних за кількістю правопорушень на 1 млн. чол. населення.

Волинь стала рекордсменом за кількістю работорговців, Київ - грабіжників-домушників, Одещина - хабарників, Буковина - шахраїв, Миколаївщина - хакерів-злочинців, Крим - дорожніх злочинців, Херсонщина - насильників, Харківщина - вбивць, Луганщина - наркоторговців, Донеччина - розбійників і хуліганів.

Загалом за 2011 рік збільшилася кількість тяжких та особливо тяжких злочинів - розбоїв, згвалтувань, вбивств.

Розкриття злочинів, між тим, падає. Непокараними залишилися майже 45% злочинів (проти 43% в 2010 році). Лякає і статистика по правопорушникам, які зуміли втекти від правосуддя. У розшуку перебувають 420 убивць, 135 гвалтівників, 730 розбійників і більше тисячі грабіжників. Всі ці люди десь серед нас.


comments powered by HyperComments