Харківський грабіжник, який виривав сумки у жінок, розбагатів на півмільйона

Четвер, 12 квітня 2012, 12:40
Провоохоронцями затриманий грабіжник, який нападав на власниць дорогих автомобілів та грабував їх.
грабіжник

З початку року до Дзержинського райвідділу Харкова почали надходити заяви від жінок, котрі стали жертвами нападника. Постраждалі розповідали, що коли вони виходили зі своїх автомобілів, до них зненацька підбігав невідомий чоловік та виривав з рук сумочку.

Деякі з жінок змогли надати прикмети зловмисника, що в подальшому допомогло правоохоронцям у його розшуку.

Проаналізувавши характер скоєння злочинів, правоохоронці припустили, що до скоєння цих злочинів причетна одна і та ж людина.

В результаті проведення оперативно-розшукових заходів затриманий 26-річний харків’янин. Було встановлено, що грабежі він здійснював за наступною схемою: вистежував жінок, які їздять на дорогих автомобілях, і, коли вони виходили зі своїх автомобілів та прямували до під’їзду, виривав сумку, після чого зникав у невідомому напрямку

На даний момент затриманий дав свідчення і знаходиться в СІЗО. Речові докази вилучені.

Проти нього порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 186 (грабіж, поєднаний з насильством, яке не є небезпечним для життя чи здоров'я потерпілого, або з погрозою застосування такого насильства, або вчинений повторно, або за попередньою змовою групою осіб) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк від чотирьох до шести років.

Затриманий вже визнав свою провину у скоєнні дев’яти грабежів. За його словами, приблизна сума збитків, яких зазнали пограбовані жінки, складає близько 500 тисяч гривень.

Наразі проводиться перевірка на причетність затриманого до скоєння інших злочинів. Триває слідство.

comments powered by HyperComments