У Харкові напали на таксиста. Зловмисники затримані

П'ятниця, 11 травня 2012, 15:05
У Харкові 10 травня троє невідомих, погрожуючи пістолетом, намагалися пограбувати водія таксі, який підвіз їх до кінотеатру «Салют».
пістолет

До чергової частини Комінтернівського РВ ХМУ ГУМВС України в Харківській області 10 травня надійшло повідомлення від 30-річного чоловіка, який працює в одній із служб таксі міста Харкова. Переляканий та обурений водій розповів, що щойно троє невідомих, яких він підвозив до кінотеатру «Салют», погрожуючи пістолетом, вимагали у нього гроші.

Оперативно відреагувавши на повідомлення про злочин, працівники 3-ї роти полку патрульної служби ХМУ ГУМВС України в Харківській області по гарячих слідах затримали трьох харків’ян – 30-ти та 46-річного чоловіків і 31-річну жінку, які обґрунтовано підозрюються у скоєнні нападу. До речі, обидва чоловіки раніше відбували покарання за хуліганство та розбійні напади, а старший ще й за вбивство.

«У ході проведення оперативних заходів працівники Комінтернівського райвідділу встановили повну картину цієї події. З’ясувалося, що близько 11-ї години ранку таксист підвозив до кінотеатру «Салют», розташованого на проспекті Героїв Сталінграду, пасажирів – двох чоловіків та жінку, – прокоментував тимчасово виконуючий обов'язки першого заступника начальника кримінальної міліції Комінтернівського райвідділу підполковник міліції Дмитро Єрмола. – Клієнти були напідпитку, всю дорогу голосно розмовляли та веселилися . Приїхавши до вказаної адреси, 30-річний чоловік з жінкою вийшли з машини та стали неподалік від неї, а 46-річний залишився. Але замість того, щоб розплатитися, він несподівано почав погрожувати таксисту предметом, схожим на пістолет і вимагати гроші. Водію вдалося вибігти з салону з ключами від машини та викликати міліцію. А нападник тим часом покинув таксі і разом зі своїми приятелями направився до кар’єру, улюбленого місця відпочинку жителів Комінтернівського району Харкова. Саме там їх затримали міліціонери патрульної служби, які наздогнали зловмисників за гарячими слідами. Речовий доказ – пневматичний пістолет – вилучено».

«При затриманні троє нападників чинили опір працівникам міліції, – розповів командир взводу 3-ї роти полку патрульної служби капітан міліції Олександр Тітков. – Ми швидко оцінили ситуацію і прийняли рішення застосувати до порушників Закону заходи фізичного впливу і спеціальні засоби».

Наразі слідчим відділом Комінтернівського РВ порушено кримінальну справу за ознаками частини 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України, санкція якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до семи років.

comments powered by HyperComments