Екологічна НП в Криму: мешканці сіл під Сімферополем задихаються від курячого посліду

П'ятниця, 25 травня 2012, 13:30
У районі сіл Залісся і Молочне в передмісті Сімферополя місцеві жителі страждають від моторошного запаху – через курячого посліду, який знаходиться неподалік птахофабрика незаконно викидає в переповнені сховища і просто в окрузі.
послід

«Дороги, які ведуть від села до відділення птахофабрики, просто залиті послідом. Там мухи, комарі, запах – все це дуже добре відчувається, особливо коли вітер дме в бік села, – розповідає «Сегодня» мешканець Залісся Сергій Квач. – Минулого року вже трапився прорив дамби, тонни посліду мало не потрапили в Сімферопольське водосховище, пішли по підземним водам. У довколишніх водоймах гинула риба, а воду з колодязів не можна було пити».

В Перовській сільраді вже кілька років пишуть звернення до кримського уряду з проханнями про перевірку на птахофабриці «Південна-Холдинг». За словами депутата Юрія Поставнічего, ще наприкінці лютого суд заборонив підприємству складувати послід, використовуючи переповнені сховища, але порушення санітарних норм триває.

«Щодня на фабриці вивозять близько 60 т посліду в сховища, які по кілька років не чистяться», – говорить Юрій Поставнічій. «Сегодня» також має акт перевірки рескомітету з охорони навколишнього природного середовища, в якому сказано, що курячий послід знаходиться поряд з високовольтною лінією електропередач, що також неприпустимо з техніки безпеки.

На жаль, дізнатися у керівництва птахофабрики, чи збираються вони припиняти викидати відходи в недозволеному місці, не вдалося. Директор «Південна-Холдинг» Сергій Лук'янчук відмовився відповісти на запитання.

comments powered by HyperComments