Декан Ужгородського університету взяв хабара букетом з грошей

Четвер, 21 червня 2012, 11:13
У Закарпатській області порушено кримінальну справу проти декана економічного факультету Ужгородського національного університету за підозрою в отриманні хабара 1,2 тис. дол.
хабар

«При затриманні декана в його службовому кабінеті був виявлений букет квітів, зроблений з гривень, євро та доларів. Цей букет був вилучений при обшуку», – повідомили в прес-службі прокуратури Закарпатської області.

Сам декан був затриманий 19 червня в службовому кабінеті, гроші в нього було вилучено в присутності понятих. Порушено справу за ч. 3 ст.368 Кримінального кодексу (отримання хабара в особливо великому розмірі).

Раніше працівники спецпідрозділу по боротьбі з організованою злочинністю викрили у хабарництві титулованого науковця, декана одного з вищих навчальних закладів Закарпатської області , який вирішував за гроші питання щодо здачі студентами навчальних сесій та державних іспитів. «Доктор економічних наук, професор, член-кореспондент Національної академії наук України, лауреат Державної премії в галузі науки і техніки, заслужений працівник освіти України. І це ще не весь список звань та нагород науковця, який на піку кар'єри створив злочинну схему вимагання та одержання від молоді грошей», – сказано у повідомленні прес-служби.

comments powered by HyperComments