Несправна «Газель» влаштувала велике ДТП під Одесою

Середа, 31 жовтня 2012, 12:53
Під Одесою на окружній дорозі в районі підйому в сторону Куяльницького лиману сталося масштабне зіткнення близько 40 автомобілів, у тому числі серйозні пошкодження отримали дві фури.
дтп

Інцидент стався близько 19:00 години у вівторок, 30 жовтня. Винуватцем аварії став водій мікроавтобуса «Газель», який рухався в бік Куяльницького лиману. Автомобіль заглох, і водій зупинився посеред смуги руху, не включивши аварійних сигналів, повідомляє «Траса Е-95».

За «Газеллю» їхала фура, водій якої не встиг загальмувати перед зупиненим автомобілем. Вантажівка вдарив мікроавтобус ззаду по дотичній, однак автомобілісту вдалося направити великовантажний автомобіль убік – у відбійник. Фура на великій швидкості влетіла в огорожу і знесла її. Удар був такої сили, що перекинулась відкидна кабіна фури, яка вилетіла на смугу руху з протилежного від відбійника боку.

Другий етап масштабної аварії почався через кілька хвилин, коли невстановлений чорний джип з жінкою за кермом, наближаючись по трасі до місця аварії, різко повернув на зустрічну смугу руху. Найвірогідніше, автомобілістка, побачивши, що дорога заблокована розбитими автомобілями, вирішила повернутися в місто.

Тим не менше, її різкий маневр завадив вчасно зорієнтуватися в дорожній ситуації водіям двох автомобілів «Жигулі», які рухалися позаду: машини почали різко гальмувати. Їхала позаду них ще одна фура без вантажу також почала різко гальмувати. Однак здійснити екстрене гальмування не вдалося ще одному великовантажному автомобілю, навантажених декількома тоннами металу, який рухався позаду порожньою фури.

Важка вантажівка на всій швидкості врізався в передню фуру, яка за інерцією могла розчавити їхали попереду «Жигулі». Втім, досвідчений водій вантажівки зміг відвести його в бік, і також, одержавши сильний удар ззаду, завдав дотичний удар заднім «Жигулями» і повів фуру у відбійник.

Як відзначають очевидці, якби водій передньої фури не зміг різко повернути, що їхали попереду два автомобілі «Жигулі» буквально опинилися б у нього під колесами.

Крім всіх автомобілів, які потрапили в епіцентр аварії, в ній також постраждало близько 40 інших машин, які їхали по трасі ззаду і під час різкого гальмування через аварію врізалися один в одного, утворили довгий «паровозик» та отримали незначні пошкодження.

Автомобілісти, які зіткнулися один з одним в щільному дорожній трафік незначно, роз'їхалися ще до прибуття співробітників Державтоінспекції. Водії найбільш постраждалих машин в даний момент спілкуються зі співробітниками ДАІ, оформляють ДТП.

Незважаючи на масштаб аварії, ніхто з його учасників не постраждав. Разом з тим, в результаті інциденту на окружній дорозі утворилася колосальна пробка, яка триває протягом декількох годин.

comments powered by HyperComments