У Дніпропетровську затримали інтернет-шахрайку

Понеділок, 19 листопада 2012, 21:44
Замовляючи товар на інтернет-аукціонах, громадяни навіть не здогадувалися, що стають жертвами ретельно спланованого шахрайського плану. Схема злочину була не дуже складною.
У Дніпропетровську затримали інтернет-шахрайку

Зловмисниця, зареєструвавшись на одному із сайтів, розміщувала оголошення про продаж товарів. Однією із умов його доставки було переказування на вказаний в оголошенні рахунок часткової або повної суми грошей. Потім замовники очікували на товар, але замість цього отримували інформаційне повідомлення про затримання його через погодні умови чи поломку транспорту. А тим часом зловмисниця, набравши якомога більше замовлень, знімала гроші з рахунка та змінювала номер мобільного телефону. Потім шахрайка «орендувала» в інших представників інтернет-аукціону (як правило, в осіб, котрі мали високі рейтинги серед покупців) їхні акаунти, на яких розміщувала свої нові телефонні номери та номери розрахункових карток, заздалегідь придбаних в інших осіб.

Працівники Управління боротьби з кіберзлочинністю ГУМВС України в Дніпропетровській області в ході проведення комплексу оперативно-розшукових заходів з’ясували, що мешканка Дніпропетровська займалася ось таким шахрайським заволодінням грошовими коштами громадян протягом 2011—2012 років. 

Під час проведення слідчих дій було задокументовано 4 факти шахрайського заволодіння грошовими коштами в указаний спосіб. Стосовно фігурантки тепер порушено 4 кримінальні справи за ч. 3 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. За це їй може загрожувати покарання у вигляді позбавлення волі на термін від трьох до восьми років.

comments powered by HyperComments