Мер Малого Маяка викинувся з вікна третього поверху лікарні

Понеділок, 26 листопада 2012, 12:08
Мер селища Малий Маяк (АР Крим) Леонід Малик вранці 25 листопада покінчив життя самогубством.
волдимир малик

Про це повідомила екс-уповноважена з прав людини Ніна Карпачова.

За словами Карпачової, Малик викинувся з вікна туалету на третьому поверсі лікарні Семашка.

«Він мені говорив, що не знає, як вчинити. Він говорив, що його місце примушували віддати, але він не збирався у відставку, бо не міг зрадити людей. Йому і друзі пропонували піти у відставку, але він говорив – піду до останнього», – повідомила Карпачова.

Вона також зазначила, що суїцид Малик скоїв у стані нервового зриву.

«На самогубство його спонукала система, яка не поважає людську гідність, яка тільки має обвинувальний ухил, яка не хоче захищати права людини, ким би він не був. Ця система звинувачує і знищує. У нього були хороші лікарі, вони розуміли, що у нього серйозний нервовий стрес. У нього почався психоз. Просто людини доводять: його доводили до відставки, переслідували. Аналізи були нормальні, але був нервовий зрив, бо людину заганяли. Його зламала система», – сказала екс-омбудсмен.

У лікарні Семашка відмовилися коментувати самогубство міського голови Малого Маяка.

Нагадаємо, 15 листопада Малик викрали невідомі і помістили в КРУ «Психіатрична лікарня № 5» (Строгонівка). Як розповідала Карпачова, там йому кололи невідомі препарати. Після втручання екс-омбудсена Малику поставили діагноз невроз і направили в лікарню Семашка, де він і перебував останні дні.

Правозахисниця пов'язувала затримання Маломаяцького голови з тиском на нього через посаду.

Ще в травні прокуратура затримала селищного голову Малого Маяка (Велика Алушта) Леоніда Малика і його попередника на цій посаді Рубена Кисельова за перевищення службових повноважень при виділенні землі. За рішенням суду Малику і Кисельову було обрано запобіжний захід у вигляді підписки про невиїзд. У серпні прокуратура усунула з посади голову Малого Маяка в Алушті. Але в жовтні сільська рада Малого Маяка повернула посаду усуненому раніше сільському голові Леоніду Малику.

comments powered by HyperComments