У День міліції правоохоронці били людей, не знімаючи урочистих кітелів (ВІДЕО)

Четвер, 27 грудня 2012, 11:33
У Славутичі двоє чоловіків із міськвідділу міліції потрапили одразу у відділення нейрохірургії. Вони хотіли зняти на відеокамеру, як правоохоронці відбирають у чорнобильця пенсію просто у поштовому відділенні, стали боксерськими грушами для людей у погонах.
У День міліції правоохоронці били людей, не знімаючи урочистих кітелів (ВІДЕО)

Розповідають, їх били, не знімаючи урочистих кітелів, тому вони добре роздивились і звання, і нагороди. Адже сталося це у День міліції, повідомляє ТСН.

Олег уперше за 40 років побував у міськвідділі міліції і одразу опинився у нейрохірургії. Розповідає, його з товаришем затримали серед білого дня у центрі Славутича і без пояснення причин заштовхали в машину.

Чоловіки встигли відзняти момент, як їх ведуть до машини Державної служби охорони і запихають всередину. Потім вони опинилися у кімнатах роботи із затриманими. Запевняють, там зустрілися із керівником Славутицької міліції та його заступником.

«Я сам ледь не сп'янів від їхнього запаху, це був занадто сильний запах алкоголю», – розповів затриманий Арман Хачатрян.

«Нас бив сам начальник міліції, у кітелі парадному, весь у нагородах. Раз тільки в живіт ударив, решта раз 8-9 по голові. Тричі кулаком зверху, а потом долонями», – додає Олег Куц.

В обох чоловіків лікарі виявили закриті черепно-мозкові травми та забої внутрішніх органів. Про побиття у міськвідділі повідомили до прокуратури.

«Їх ніхто не бив у приміщенні міськвідділу. І взагалі, просто так їх не забирали. Було порушення громадського порядку, і був виклик працівників міліції у відділення пошти», – запевняє керівник Славутицької міліції Іван Сергієнко.

У міліції своя версія подій – затримані чоловіки зірвали видачу пенсії у поштовому відділенні, бо прийшли туди з відеокамерою. Але появу у них тілесних ушкоджень пояснити не можуть.

«Вони написали, що тут їх побили. І начальник, і заступник були у п'яному вигляді. Була перевірка – запаху з рота не було», – присягається заступник керівника Славутицької міліції Віталій Напалов.

Що знімали чоловіки на пошті, у міліції не пояснюють. Про це розповів пенсіонер-чорнобилець. Каже, міліціянти його шантажують і вже другий місяць у день отримання пенсії відбирають майже усі гроші. А це сім з половиною тисяч гривень.

«На пошті саме цей патруль приїхав, щоб відібрати у мене пенсію. Або частину, або ж всю. Хлопці прийшли мене виручити, а постраждали самі», – розповів пенсіонер Володимир Михалакін.

Київська обласна прокуратура перевіряє факти побиття людей у Славутицькому міськвідділі. А депутати міської ради на сесії порушили питання про недовіру правоохоронцям.

comments powered by HyperComments