На Вінниччині кілька днів горить багатоквартирний будинок. Без житла залишились 13 осіб

Вівторок, 29 січня 2013, 12:41
У селі Скоморошки Оратівського району Вінницької області догорає 5-квартирний будинок. Почалась пожежа 26 січня о 2.30. Вогонь знищив житло 13 людей.
пожежа

За словами місцевої мешканки Зінаїди Колотнітської, підозрілий тріск вона почула ще близько першої ночі. О 2-й годині полізла на горище, подивитись, що відбувається. Побачила вогонь, розбудила всіх мешканців, пише Газета.ua.

«Повибігали люди з переляку хто в чому. Є такі, що навіть документів з собою не захопили. Так і згоріли разом з хатою. І меблі згоріли, і одяг, і все майно», – сказала.

Жителі села збирають гроші для погорільців.  Кожен дає стільки, скільки може.

Тимчасовий притулок дала для 4 чоловік Світлана Дем’янюк.

«Треба ж було допомогти людям, у яких нічого не залишилось. Спали хто де. І на розкладачках, і на підлозі. В понеділок родичі порозбирали моїх квартирантів. Стареньку пенсіонерку донька у Київ забрала, ще одну – у Вінницю. Сім'ю молоду – у Козятин», – зазначила вона.

Коли прибули пожежники, майже весь будинок згорів. Рятувальники кажуть, що повідомили їм про пожежу не одразу. Ще й будинок не новий, побудований до революції. Там багато дерев'яних перекриттів. Відстань до району теж велика, від Скоморошок їхати 40 км.

«Та зразу подзвонили в пожежну частину.  А одна-єдина машина приїхала тільки під ранок. За нею – ще 4 з інших районів. 28 чоловік з вогнем боролись. Гасили-гасили, та не догасили. В підвалі ще тліє вогонь. Там один дядько приберіг собі кілька бутлів вина, то вони і догоряють. Це щастя, що Зіна не спала в той час. А то всі б згоріли живцем усі», – запевнили місцеві.

За попередніми даними, причиною пожежі є необережна експлуатація пічного опалення. Будинок належав цукрозаводу.  Там виділяли службове житло для його працівників.
 

comments powered by HyperComments