Водій швидкої поспішав на виклик та опинився у суді

Середа, 30 січня 2013, 11:52
У Миколаєві правоохоронці склали адмінпротокол на водія «швидкої», який проїжджав перехрестя на червоне світло та потрапив у ДТП.
швидкка

Про це йдеться в сюжеті ТСН.

Водій «швидкої» твердить, що їхав із спецсигналами та сиреною і розраховував на безперешкодну дорогу. Адже зустрічна машина мала би пропустити спецтранспорт. Того вечора водій «швидкої» хотів проскочити на червоне світло. Він поспішав, адже виклик був у передмістя, за двадцять сім кілометрів. Туди він мав доїхати за десять хвилин.

Слідчі, що розслідували ДТП, вирішили, що саме водій «швидкої» порушив правила дорожнього руху. Коментувати ситуацію відмовилися.

У ДАІ кажуть, що ситуація із спецтранспортом справді може трактуватися неоднозначно. Згідно з правилами дорожнього руху водії машин із червоними та синіми маячками і сиренами можуть ігнорувати світлофор, дорожню розмІтку та знаки. Але в коментарях та роз'ясненнях ідеться про те, що такі права не звільняють від відповідальності, якщо відбувається аварія.

Незабаром у суді вирішать чи винен водій «швидкої» і як трактувати правила дорожнього руху. Слухання справи заплановане на наступний тиждень.

comments powered by HyperComments