У Харкові на махінаціях із зарплатою попалася бухгалтер обласного бюро судмедекспертизи

Андрій Іванов  |  Неділя, 3 лютого 2013, 23:43
У Харкові на махінаціях із зарплатою попалася бухгалтер комунальної установи охорони здоров’я «Обласне бюро судово-медичної експертизи».
У Харкові на махінаціях із зарплатою попалася бухгалтер обласного бюро судмедекспертизи

За даними прокуратури Харкова, посадовиця вносила недостовірні відомості про нарахування зарплати собі та іншим працівникам установи, надавала ці дані до банку для нарахування на картки колег, потім отримувала різницю та вносила в документацію зворотні зміни.

З жовтня 2009 року по червень 2012 року різниця незаконно нарахованої та отриманої зарплати перевищила 195 тис грн. Із цієї суми 50 тис грн. сплачено у державні фонди, а решту – 145 тис грн. бухгалтер перерахувала на свою банківську картку.

Бухгалтера бюро судмедекспертизи звинуватили за двома статтями – службове підроблення та привласнення, розтрата або заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем.

Ленінський районний суд Харкова засудив бухгалтера до 5 років позбавлення волі та звільнив від покарання з випробувальним строком на 2 роки. За вироком суду, жінка повинна сплатили на користь комунального закладу 157 тис грн. та 12 тис. грн. судових витрат.

comments powered by HyperComments