У Харкові двом тюремникам, які проспали втечу в’язня, суд дав умовні терміни

Андрій Іванов  |  Вівторок, 5 лютого 2013, 19:25
Московський районний суд Харкова засудив двох молодших інспекторів Харківського слідчого ізолятору за скоєння злочину, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість). Як повідомив прокурор Московського району Дмитро Бураков, суд затвердив угоди про визнання винуватості, укладені між обвинуваченими та прокурором.
У Харкові двом тюремникам, які проспали втечу в’язня, суд дав умовні терміни

«Кожному з них призначено покарання у вигляді 2 років обмеження волі з позбавленням права обіймати посади в правоохоронних органах строком на 2 роки. На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України обвинувачені звільнені від відбування покарання з іспитовим строком на 1 рік», - сказав Д.Бураков.

Як повідомлялося, 26 грудня у Харкові з лікарні № 2 втік ув’язнений, якого доставили зі слідчого ізолятору для проведення операції. Слідство встановило, що інспектори, перебуваючи у лікарні на посту, заснули. Це дало змогу 43-річному пацієнту втекти.

Чоловік був ув’язнений за скоєння злочинів, передбачених ч. 3 ст. 190 (шахрайство у великих розмірах), ч. 1-2 ст. 358 (підроблення документів) КК України був взятий під варту 13 червня 2013 року. У лікарні перебував із 24 грудня.

За фактом втечі з-під варти порушено кримінальне провадження за ч. 1 ст. 393 КК України. Його впіймали 10 січня.

Крім того, прокуратура Московського району Харкова розпочала кримінальне провадження за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість) стосовно службових осіб Харківського слідчого ізолятора.

comments powered by HyperComments