Киян під прикриттям курсів англійської мови заманюють в секту

Середа, 27 лютого 2013, 11:39
Церква саєнтології у Києві відкрила курси іноземних мов, на яких слухачів зомбують і вимагають гроші.
секта

«Пішла на курси англійської, а потрапила в секту, – розповіла Людмила. – Виявилося, що там викладають саєнтологи. Відразу почали мене зомбувати, вселяти свої ідеї, а потім заявили, що треба терміново заплатити 1,5 тис. грн».

Церкву саєнтології заснована американським письменником-фантастом Роном Хаббардом. У Росії їх постійно намагаються заборонити через те, що, на думку російських чиновників, ідеологія саєнтологів екстремістська, що пропагує насильство, а самі адепти «некваліфіковано втручаються у свідомість». Але в підсумку у сусідів заборонили лише деяку їх літературу, а от у Казахстані – табу повне. В Україні саєнтологи теж не дозволені.

«Церква саєнтології в Україні не зареєстрована і діє тільки як громадська організація, – говорить начальник Департаменту з питань релігії Мінкульту Володимир Любчик. – Причина – неоднозначний імідж у світі. У деяких країнах були гучні судові процеси, де цю церкву звинувачували в махінаціях. Вони навіюють людям такі цінності, як бажання бути багатими, і в підсумку парафіяни вкладають кошти у фінансові піраміди, закладають при цьому свої квартири. Церква Аделаджі в порівнянні з саєнтологами – квіточки».

Газета «Сьогодні» вирішила і сама потрапити на курси англійської до саєнтологів. «У нас унікальна методика, за якою можна легко оволодіти мовою, – почали умовляти нас. – Про ціну поки складно говорити, але в середньому 45 хв. коштує 35-45 грн (ціни трохи нижче, ніж на інших курсах. – Авт.)».

На питання про саєнтологію на тому кінці дроту заявили, що нікуди втягувати нас не будуть. А в самій церкві саєнтології нам підтвердили: їх хлопці дійсно проводять заняття з методики Хаббарда. Викладач англійської Ганна розповіла, що намагалася влаштуватися на роботу до саєнтологів. «Все було дуже дивно. Пройшла два рівні перевірки, а потім мені сказали, що я ще повинна пройти тест на IQ і курси по засвоєнню їх методики. Я пішла».

 Експерт з нетрадиційним сектам Віктор Чернишов говорить, що подібні курси – відомий прийом залучення людей в церкві. «Цим користуються не тільки саєнтологи, але і мормони, адвентисти сьомого дня. Під час навчання вони пропонують для переказів, дискусій потрібні їм тексти, наприклад, трактати їх засновників. Людина завчає це і на підсвідомому рівні стає їх адептом», – упевнений Чернишов.

Хоча релігієзнавець Віктор Єленський вважає, що нічого страшного в цьому немає. «Хтось заради поширення своїх віровчень годує бездомних неподалік від храму, хтось лікує наркоманів, а хтось відкриває курси. Нічого страшного в цьому немає. Всі ці розмови, що там застосовують гіпноз або методики психологічного впливу, – нісенітниця на пісному маслі», – переконаний Єленський.

comments powered by HyperComments