Пожежа в Києві: висотка на Шулявці вигоріла до 21 поверху (ВІДЕО)

П'ятниця, 31 травня 2013, 11:44
У четвер близько дев'ятої години вечора почалася пожежа в житловому будинку по вулиці Гетьмана, 1-б – загорілася зовнішня обшивка будівлі.
пожежа

Інформація про пожежу надійшла до рятувальників о 21.35, о 22.55 загоряння було ліквідоване. На місці події працювало 20 одиниць основної та спеціальної техніки.

За словами пожежників, будівля могла загорітися через неякісний утеплювач. Багатоповерхівка вигоріла до 21-го поверху, сильно постраждали вікна і балкони, частина квартир.

Як розповіла консьєрж, перед пожежею пролунав вибух: «Вибух був досить сильний. Він прогримів в одному з офісів на нижніх поверхах. Після цього спалахнув вогонь і поширився вгору по обшивці будинку». Вона вважає, що почувши саме цей вибух, мешканці найближчих поверхів почали вибігати з будинку.
    
«Я вже засинала, коли почула дивний шум. Виявилося, що горить обшивка, яка билася об скло. Ми перелякалися. Бігли по сходах на вулицю, хоча ліфти працювали », – розповіла Ганна, мешканка 21-го поверху.

Палала багатоповерхівка вже вчетверте, дві пожежі були дуже великими, до цього горіла будівля поруч. «У нас маленькі діти, ми боїмося тут жити. Як на пороховій діжці. Будемо просити мерію поміняти обшивку», – сказала мешканка будинку Алла. «Цей будинок проклятий», – говорить власник однієї з квартир Костянтин.

На даний момент встановлюються причини пожежі та збитки.

comments powered by HyperComments