«Маніяк» з Нової Водолаги повісився в харківському СІЗО

Вівторок, 18 червня 2013, 14:21
23-річний чоловік, підозрюваний у вбивстві трьох дівчат у Новій Водолазі, повісився 17 червня близько 13.30 на віконних гратах камери за допомогою простирадла.
грати

Прокуратура Харківської області почала досудове розслідування за ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість) КК України у зв'язку зі самогубством у Харківському СІЗО.

Обставини самогубства розслідує міліція, кримінальне провадження порушено за ч. 1 ст. 120 (доведення до самогубства). Хід розслідування перебуває на контролі прокуратури.

В даний час у зазначеному кримінальному провадженні проводяться всі необхідні слідчі дії, спрямовані на встановлення обставин смерті підозрюваного.

«Він сидів у маломісній камері, інших вивели на прогулянку, а Сердюков залишився, – розповідає співрозмовник. – А коли повернулися – він уже був мертвий. Думаю, хлопця пресували, вибиваючи свідчення, він і не витримав. Інакше як головотяпство з боку наглядачів цей випадок не назвеш. Неписані правила говорять: контингент не можна залишати в камері без нагляду. З іншого боку, зараз у СІЗО нікому наглядати, є пости взагалі без контролерів», – розповів начальник СІЗО.

Нагадаємо, 27 квітня міліціонери затримали підозрюваного – 24-річного безробітного холостого хлопця, який зізнався у скоєнні вбивства

Останньою жертвою маніяка стала 19-річна студентка Карина Ступак. Дівчина зникла  21 квітня в Новій Водолазі, а 23 квітня правоохоронці знайшли її задушеною в лісосмузі неподалік від селища Просяне.
 

comments powered by HyperComments