У Криму втекли вихованці Козачого кадетського корпусу і заявили про знущання

Середа, 26 червня 2013, 11:29
Вихованці Козачого кадетського корпусу заявили про знущання. Діти стверджують, що їх примушували працювати, а гроші віддавати гетьману. Цей "кадетський корпус" створено "Южнорусским казачеством" - проросійською організацією, яка не має жодного стосунку до козацтва українського, натомість мавпує козаків імператорської Росії.
У Криму втекли вихованці Козачого кадетського корпусу і заявили про знущання

У селі Строганівка Сімферопольському районі місцеві жителі знайшли двох хлопчаків, які втекли з Козачого кадетського корпусу.

За словами Сергія Козлова, який знайшов хлопців, ночували вони на вулиці: «Я зустрів хлопців минулого тижня. Одному 9 років, іншому – 10. При зустрічі вони попросили дати їм роботу, щоб заробити і поїсти. У розмові дізнався, що вони живуть вже кілька тижнів у Козачому корпусі, тут неподалік. Як вони мені розповіли, втекли, щоб над ними не знущалися. Спали в довгобудах і між гаражів. Їх змушували черепашку [- будматеріал] носити і заплатили при цьому 30 грн. А все, що хлопці заробляли – вони повинні віддавати гетьману. Я запитав, як його звуть, хлопчаки сказали, вони його тільки так і називають – пан гетьман. Походив по сусідам дізнався у них, інші дітлахи теж ходять і просять роботу. Як розповів старший - Стас, об нього гасили сигаретні недопалки, навіть залишилися шрами. У молодшого – рубці від ударів на голові. Самі вони живуть у Дніпропетровському районі, але як то невиразно мені пояснили, що привезли їх батьки і висилають по 3 тис. гривень на проживання, які отримує дружина гетьмана. Батькам подзвонити не дають. Говорили, що в кадетському корпусі їх тільки вчать рукопашним прийомам старші хлопці, тренерів та вчителів немає. Був там у цієї будівлі, це двоповерховий будинок з триметровим парканом. Ніхто до нас не вийшов звідти».

У прес-службі міліції Сімферопольського району сказали, що хлопців знайшли 22 червня і відправили до Республіканського дитячого будинку. «Міліціонери прибули, на місці виявили двох неповнолітніх. З їх слів, вони втекли з Кадетського корпусу через неприязне ставлення до них, посварилися між вихованцями. На даний момент стан дітей задовільний. Медичні працівники тілесні ушкодження не виявили. Опікунам хлопчика, які проживають у Дніпропетровській області, повідомили про подію. Діти до приїзду опікунів залишаться в притулку. На даний момент цей факт зареєстрований в реєстрі досудових розслідувань і проводиться розслідування», – розповіла прес-секретар Сімферопольського районного відділення міліції Неля Ольшевська.

У Міністерстві освіти розповіли, що сьогодні до Козачого кадетського корпусу виїжджає комісія з фахівців Міносвіти. У притулку, де зараз перебувають хлопці, відмовилися коментувати їх стан.

У рекламній інформації зазначається, що Козачий кадетський корпус був створений в 2004 році. В інтернаті навчаються діти з 6 по 11 класи. Кадети носять козацьку форму. Навчання проводиться у відповідності з програмою середньої школи. Додатково вивчаються ряд предметів, серед них історія православ'я, історія козацтва, історія Криму, військова топографія. З прикладних і спортивних видів – стрільба, верхова їзда, комп'ютери, єдиноборства, гірничо-альпіністська техніка.

Оплата включає в себе щомісячно  з 1 серпня 2013  року 1650 гривень. Вступний внесок на розвиток матеріально-технічної бази корпусу – 1500 грн., щорічний внесок – 500 грн. Плата за форму – на перший рік 3200 грн, у наступні роки – 500-800 грн. У Козачому корпусі також проводяться польові табори.

Ще про ситуацію з українськими дітьми в "кадетській бурсі" -  тут.
 

comments powered by HyperComments