На Миколаївщині міліціонери побили та зґвалтували жінку. У селищі почалося «повстання» (ВІДЕО)

Понеділок, 1 липня 2013, 12:27
Днями поблизу райцентру Врадіївка Миколаївської області сильно побили і зґвалтували 29-річну місцеву жительку Ірину.
побита жінка

За її словами, над нею поглумилися двоє співробітників місцевої міліції: затягли в таксі, побили (лікарі діагностували у Ірини відкритий перелом черепа у декількох місцях і рвані рани обличчя, її прооперували вже двічі), зґвалтували, а після викинули на узбіччя. Її стан оцінюється як важкий.

Як розповіла спікер миколаївської облпрокуратури Наталія Абрамова, зараз затримані двоє – міліціонер і цивільний (за неофіційною інформацією – водій таксі), але постраждала повідомила, що до злочину причетний ще один міліціонер.

«Прокуратура повідомляє, що в причетності до злочину обґрунтовано підозрюється співробітник міліції. Затримано двох громадян, в Єдиний реєстр досудових розслідувань внесені відомості за ознаками нанесення тяжких тілесних ушкоджень, зґвалтування і розбійного нападу. Фігурантам справи оголошена підозра, ведеться розслідування, – повідомила прес-служба прокуратури Миколаївської області. – Потерпіла жінка зараз вказує ще на одного співробітника міліції, який нібито причетний до зґвалтування. При цьому співробітник міліції стверджує, що в день злочину був на чергуванні і не відлучався з райвідділу».

У прокуратурі уточнили, що відеореєстратор, встановлений на дільниці, не підтвердив, що міліціонер йшов з робочого місця, але запис буде відправлено на експертизу. Тим часом мешканці райцентру Врадіївка вийшли на масовий протест, вимагаючи від міліцейського керівництва заарештувати іншого міліціонера, на якого вказала постраждала дівчина. В обласному УВС повідомили, що чекають підсумків перевірки, а від себе додали, що втрутитися в роботу відеореєстратора нереально. Інформацію про те, що один з міліціонерів нібито родич одного з прокурорів, силовики поки не підтверджують, але і не спростовують.

Тим часом у неділю, 30 червня, жителі смт Врадіївка вийшли на акцію протесту. Вони  вимагали показового покарання двох співробітників міліції, підозрюваних у  згвалтуванні і нанесенні тяжких тілесних ушкоджень Ірині К.

Заворушення в селищі почалися ще вранці: кілька десятків людей вийшли до будівлі міліції з вимогою заарештувати одного з гвалтівників, який до цих пір розгулює на волі. Однак вже ввечері їх число виросло до декількох сотень. «Ситуація у Врадіївці гранично напружена, до райцентру підтягують додаткові сили міліції. У селищі відключений Інтернет», – повідомили місцеві журналісти. Раніше жителі Врадіївки усією громадою збирали гроші для лікування по-звірячому побитої і згвалтованої жінки.


comments powered by HyperComments