У Врадіївці місцеві жителі буквально розтрощили райвідділ міліції (ВІДЕО)

Вівторок, 2 липня 2013, 13:56
Весь вечір і ніч з понеділка на вівторок у Врадіївці на Миколаївщині йшли справжні бої між жителями і співробітниками місцевого райвідділу міліції.
У Врадіївці місцеві жителі буквально розтрощили райвідділ міліції (ВІДЕО)

Стихійний мітинг розпочався ввечері. Присутні, числом від 700 до 900 осіб, вимагали арешту офіцера міліції, якого врадіївці вважають причетним до звірячого побиття і згвалтування 29-річної місцевої мешканки Ірини Крашкової.

Домовитися з мітингувальниками намагався спочатку глава Врадіївської райдержадміністрації Віталій Ростов, а потім і начальник Врадіївського РВВС підполковник міліції Синицький.

Під час виступу Синицького хтось у натовпі закричав, що тільки що побачив в будівлі райвідділу Євгена Дрижака – того самого міліціонера, арешту якого вимагали мітингувальники. Цього було достатньо, щоб наелектризований до межі натовп кинулвся на штурм. У вікна міліцейської будівлі полетіли каменюки, яйця, пролунали заклики підпалити будинок.

Захищаючись, міліціонери застосували балончики зі сльозогінним газом, а потім викинули газову шашку. За свідченням деяких учасників заворушень, співробітники міліції почали стріляти.

За повідомленнями громадської організації  "Селянський фронт", в результаті зіткнення дві людини отримали вогнепальні поранення.

Перший натиск натовпу міліціонерам, які перебували в будівлі, вдалося відбити. Однак,  буквально за півгодини знову почався штурм. Цього разу до бруківки додалися і пляшки з саморобною запальною сумішшю. Кілька пляшок залетіло всередину будівлі райвідділу, проте міліціонери швидко загасили їх за допомогою вогнегасників.

Атаки на райвідділ тривали приблизно до половини другого ночі, коли натовп почав рідшати. Близько двох годин ночі з Миколаєва прибув автобус з бійцями «Беркута», після чого люди, які зібралися біля райвідділу, остаточно розійшлися.

Після штурму будівля РВВС у Врадіївці має жалюгідний вигляд: вибиті абсолютно всі вікна з боку вулиці, розбиті двері, все навколо буквально всіяне уламками скла, камінням, шматками асфальту. Сходи біля входу до райвідділу буквально залиті кров'ю. Вимазані кров'ю і вхідні двері.

Близько 6-ї години ранку, коли розвиднілося, на місці події почала працювати експертно-криміналістична група, яка прибула з Миколаєва.





 

comments powered by HyperComments