Російські прикордонники потопили човен з українцями, двоє моряків загинуло, ще двое зникли без вісті

Четвер, 18 липня 2013, 15:33
17 липня ввечері в Азовському морі російські прикордонники переслідували човен українських моряків, поки їх човен не перекинувся.
човен


У результаті зіткнення в Азовському морі українського риболовецького баркаса з катером російських прикордонників загинули два українці, ще двоє пропали без вісті і їх пошуки тривають. Про це повідомляє  Держприкордонслужба України.

За її даними, вчора, 17 липня, близько 18:00 в Азовському морі в районі селища Воронцовка (РФ - ред.) сталося зіткнення українського баркаса і катера Берегової охорони прикордонної служби Росії.

«За попередньою інформацією одного з членів екіпажу врятовано. Сьогодні, близько 5.30 ранку, в ході пошуково-рятувальних заходів були знайдені тіла 2 затонулих рибалок, пошук ще двох людей, які перебували на баркасі, тривають», – наголошується в повідомленні.

Російські прикордонник підтвердили, що врятований чоловік є громадянином України 1964 р.н, який проживає у селі Безимянне Новоазовського району Донецької області.  Зниклих рибалок шукають російські прикордонники і МНС Росії.

У Державній прикордонній службі України повідомили, що російській стороні запропоновано провести спеціальну зустріч в районі події для з'ясування всіх обставин інциденту і надалі провести спільне розслідування ситуації при якій затонув український баркас з рибалками.

У зв'язку з інцидентом в Азовському морі, в результаті якого загинули українці, МЗС України вручив ноту тимчасово повіреному РФ в Україні Андрію Воробйову. Для цього повіреного викликали в Міністерство.

«Під час зустрічі т.в.о. глави МЗС України Руслан Демченко висловив глибоку стурбованість української сторони у зв'язку з діями російських прикордонників і непропорційністю застосованих ними заходів, що призвели до трагічних наслідків, і вручив представнику російського посольства ноту. Українська сторона вимагає проведення всебічного та об'єктивного розслідування цього інциденту за участю українських та російських компетентних органів, а також вжиття заходів з метою недопущення повторення подібних випадків у майбутньому», – йдеться в повідомленні.

«Російська сторона також запевнила, що надасть всебічне сприяння лікуванню постраждалих, пошуку зниклих, а також репатріації тіл загиблих українських громадян», – наголошується в повідомленні.

comments powered by HyperComments