Харківський адвокат сяде до в'язниці за викрадення людини

Середа, 7 серпня 2013, 08:38
Харківського адвоката і двох його спільників засуджено до ув'язнення за викрадення пенсіонера.
Харківський адвокат сяде до в'язниці за викрадення людини

Цей факт підтвердив начальник управління прокуратури Харківської області Андрій Гончаренко.

"За рішенням Московського райсуду міста Харків адвокат-організатор злочину отримав чотири роки позбавлення волі, спільники - по три роки кожен з випробувальним терміном для одного із них", - відзначив Гончаренко.

За його словами, в березні поточного року 33-річний адвокат і його спільники викрали 75-річного чоловіка з метою заволодіти його квартирою.

"Прямо на вулиці вони показали пенсіонеру ніби-то міліцейське посвідчення і попросили проїхати з ними. Привізши його в зазделегідь орендований будинок, вони погрозами забрали у нього ключі від квартири. Скориставшись ключами, адвокат викрав із квартири документи на житло і паспорт господаря. Злочинці тримали пенсіонера в неволі 10 днів, майже не годували і весь час залякували. Погрожуючи пістолетом, вони вимагали переписати на них квартиру. Однак пенсіонеру вдалося втекти і звернутися в міліцію", - пояснив Гончаренко.

Адвоката і спільників визнано винними за декількома статтями, пов'язаними з викраденням людини і вимаганням. Крім того, адвокату "зарахували" незаконне проникнення в житло і незаконне заволодіння паспортом.

comments powered by HyperComments