Старенька виростила більше тисячі кущів коноплі, щоб у городі приємно пахло

П'ятниця, 9 серпня 2013, 14:52
Працівники міліції Харківського району під час проведення оперативних заходів виявили на огороді у 81-річної пенсіонерки незаконний посів заборонених нарковмісних культур.
конопля

Працівники сектору боротьби з незаконним обігом наркотиків, реалізуючи оперативну інформацію, завітали днями до домоволодіння старенької мешканки селища Покотилівка. На подвір’ї жінки вони виявили 1025 кущів рослин, схожих на коноплі. Власниця садиби намагалася переконати правоохоронців, що і гадки не мала, яка трава росте у неї у дворі, приймаючи її за звичайний бур’ян, повідомляє прес-служба ГУМВС України в Харківській області.

Як з’ясувалося, «дурман-траву» посіяв її покійний чоловік. Таким чином він намагався приглушити неприємний запах, що постійно надходить до оселі зі сміттєзвалища.

Як все було насправді, правоохоронці обіцяють з’ясувати найближчим часом, адже бабуся мешкала в будинку не сама, а зі своїми родичами. Вилучені рослини направлені на експертизу до експертів – криміналістів.

За вказаним фактом слідчі органи Харківського РВ відкрили кримінальне провадження за ч.2 ст. 310 (посів або вирощування снодійного маку чи конопель) Кримінального кодексу України, що передбачає обмеження волі на строк до 3 років.

Стареньку поки чекає адміністративна відповідальність за ст. 106-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (незаконний посів або незаконне вирощування снодійного маку чи конопель). Для прийняття належного процесуального рішення усі обставини цієї справи належить з’ясувати слідству.

 


 

comments powered by HyperComments