В Одесі жорстоко побили захисника тварин

Вівторок, 10 вересня 2013, 11:56
Невідомий жорстоко побив активіста одеського Союзу захисту тварин Михайла Небабіна.
кулак

Напад стався в 22:30 суботи в парадній будинку по вулиці Корольова 81/ 8, де живе постраждалий.

Як розповів «Думській» Михайло, очевидно, що злочинець чекав біля під'їзду саме його – він накинувся на зоозахисники і почав бити його кастетом. «При цьому я тримав на руках дворняжку, якій теж від нього дісталося», – згадує активіст.

Все, що встиг запам'ятати одесит, – те, що нападник був у чорній шапці і професійно володів боксерськими прийомами. А оскільки і сам Михайло в недавньому минулому займався єдиноборствами, він упізнав не тільки «почерк» кривдника, але і його самого. Михайлу здалося, що напав на нього – майстер спорту з боксу В'ячеслав. «Проте це тільки моє припущення», – уточнює Михайло.

Чоловік звернувся із заявою в міліцію, й наступного дня правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Михайло, тим часом, встиг зняти побої. У нього – тріщина в черепі, численні удари і зламаний ніс.

Постраждалий сумнівається, що метою нападу був «гоп-стоп», тому що мобільний і гаманець злочинець не взяв. «Правда, з гаманця зникли 200 грн., які я не можу знайти. Не виключаю, що це було замовлення. Може бути, через мою діяльність з пошуку винних в отруєнні тварин», – припускає одесит.

Небабін – активний захисник бездомних тварин. Він неодноразово писав скарги до СБУ  та Генпрокуратури щодо діяльності  "догхантерів" на селищі Таїрова.

Прес-секретар міського управління внутрішніх справ Тетяна Хмельницька повідомила, що заяву від потерпілого захисника тварин прийняв Київський райвідділ.

Нагадаємо, за даними Спілки захисту тварин і дружніх їй організацій, з 2011 року на вулицях Одеси від рук отруйників і тих, хто називає себе "догхантерами", загинули тисячі бездомних собак і котів. А останнім часом, стверджують захисники, «догхантери» стали полювати і на людей – опікунів безпритульних тварин: «На сторінках інтернет-ресурсів, на яких дана категорія об'єднується і ділиться своїми «успіхами», а також планами, поряд з фотографіями їхніх жертв – убитих собак і котів – стали все частіше з'являтися фотографії опікунів безпритульних тварин з недвозначними підписами, – заявили активісти на час акції протесту 24 серпня. – Але для одеської міліції це, видно, не привід хвилюватися. Так коли ж влада та правоохоронні органи почнуть реагувати»?

 

comments powered by HyperComments