У Харкові пенсіонер воював з автовласниками: чоловік стріляв з даху, кидав вибухівку, а потім наклав на себе руки (ФОТО, ВІДЕО)

Понеділок, 16 вересня 2013, 12:59
Вранці 15 вересня на вулиці Академіка Ляпунова в Харкові пролунали постріли, потім - кілька вибухів.
У Харкові пенсіонер воював з автовласниками: чоловік стріляв з даху, кидав вибухівку, а потім наклав на себе руки (ФОТО, ВІДЕО)

Як розповів очевидець Олександр, о 9.40 ранку невідомий чоловік виліз на дах багатоповерхового будинку по вулиці Академіка Ляпунова, 11, і почав стріляти, потім кинув вибухівку і потім наклав собою, застрелившись і впавши з даху будівлі. В результаті постраждали сім машин і десяток вікон, але нікого з городян куля не зачепила.

Як з'ясувала «Сегодня», стрілянину  по авто відкрив 78- річний пенсіонер Віктор Рижов, який жив на дев'ятому поверсі цього будинку.

На місце НП прибули оперативники і експерти- криміналісти, які близько двох годин оглядали бездиханне тіло Рижова, яке, до слова, навіть не накрили. А за всім, що відбувається, зі сльозами на очах спостерігали сусіди загиблого. «Я живу в сусідньому будинку на десятому поверсі, тому весь цей жах бачила, як на долоні. Спочатку він притулив до себе якийсь пристрій: мабуть, хотів підірвати себе, але воно не спрацювало. Потім сів на край даху, звісив ноги, після чого різко встав, сховав щось під куртку, і пролунав хлопок. Чоловік полетів вниз», – зітхає мешканка сусіднього будинку Тамара Василівна.

Місцеві переконували пенсіонера спуститися з даху, однак чоловік ніби нічого не чув. «Напевно, з віком у нього розвинулося психічний розлад», – перешіптувалися очевидці. До слова, правоохоронці запевняють, що не виявили на місці події жодних вибухових пристроїв, за які очевидці прийняли гучні хлопки від пострілів. Не виключено, що нещасний зовсім не збирався вмирати, і полетів з дев'ятого поверху випадково спіткнувшись.

Сусіди пліткують, мовляв, часто бачили дивного дідуся, який рано вранці робив зарядку, бігав навколо будинку, катався на роликах по двору, а іноді шукав щось у сміттєвих баках. Саме там пенсіонер, за припущенням сусідів, і міг відшукати предмети, з яких спорудив зброю. Однак небезпечним Рижова не називають, скоріше, з дивацтвами, які почали з'являтися років сім тому, після смерті дружини. У загиблого залишилися син і онук, правда, останнім часом до пенсіонера ніхто не заходив. «Він був самотнім, хоча завжди посміхався і, незважаючи на похилий вік, підмітав у під'їзді. Кілька разів до нас приходив хлопець, який представившись родичем Рижова, розпитував про нього, але в гості до пенсіонера не заходив, посилаючись на сварку. Мабуть, він просто мав види на квартиру», – розповіла нам сусідка загиблого по тамбуру Анастасія Разіна.

Власники обстріляних авто співчувають загиблому і не збираються відшкодовувати збитки через суд. Михайло Кардава, «дев'ятка» якого залишилася без скла, з пробитим колесом і дірою в двері, не постраждав лише дивом. «Я будівельник і приїхав на роботу, хоча сьогодні міг і відпочити. Звичайно, шкода машину: на ремонт піде близько 2000 гривень», – поділився з нами Михайло. Замість цього місцеві жителі звинувачують комунальників, через недбалість яких більшість дахів в цьому районі без замків і навіть дверей, тому там часто гуляють підлітки. Сусіди вважають, що пенсіонеру заважав пронизливий звук автосигналізації, від чого він вирішив покарати власників, які не хотіли залишати машини на стоянці.

 

comments powered by HyperComments