На пункті пропуску Бачівськ нелегал підірвав себе і прикордонників: є постраждалі

П'ятниця, 4 жовтня 2013, 10:37
У міжнародному пункті пропуску для автомобільного сполучення Бачівськ у Сумській області на в'їзді в Україну з Росії 4 жовтня о 00:15 порушник кордону підірвав себе і двох прикордонників.
пункт пропуску

Як пише ЛIГАБiзнесIнформ з посиланням на Державну прикордонну службу, на пункт пропуску прибув мікроавтобус Mercedes молдавської реєстрації з чотирма пасажирами – громадянами Молдови. При огляді транспортного засобу був виявлений ще один чоловік, який ховався в салоні. Попередньо встановлено, що таким чином він безперешкодно перетнув російський пункт пропуску Троєбортне.

Для додаткової перевірки затриманого перевели в приміщення паспортного контролю, де він надав прикордоннику паспорт громадянина Росії. У ході перевірки документа було встановлено, що він йому не належить.

О 00:44 під час проведення співбесіди затриманий громадянин підірвав себе невідомим вибуховим пристроєм, внаслідок чого загинув і поранив двох прикордонників. Прикордонники госпіталізовані у важкому стані.

Українсько-російська ділянка кордону була переведена в режим посиленої охорони. Пропуск осіб і транспортних засобів через пункт пропуску Бачівськ призупинено.

4 жовтня 2013 р. о 8:00 міжнародний пункт пропуску для автомобільного сполучення "Бачівськ" відновив свою роботу з пропуску транспортних засобів та громадян у звичайному режимі.

Як повідомляє УНН, співробітники ДАІ Сумської області перенаправляють транспорт на сусідні пункти пропуску. Голова Держприкордонслужби Микола Литвин вночі прибув на місце події.

На місці події працює спільна слідча-оперативна група прокуратури, МВС, СБУ та ДПСУ.

За фактом вибуху на пункті пропуску "Бачівськ" порушено чотири кримінальні справи. Про це повідомляє РБК-Україна з посиданням на прес-службу МВС в Сумські області.

Міліція розпочала кримінальні провадження одразу за чотирма статтями Кримінального кодексу України: ст.15,115 п.5 (замах на вбивство), ст.201 (контрабанда), ст.358 (підроблення документів, використання підроблених документів), ст.332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України).

 

comments powered by HyperComments