Вибух на Харківщині: міліціонеру відірвало ноги. Прокуратура перевірить всі пункти прийому металобрухту в області

Вівторок, 15 жовтня 2013, 15:40
14 жовтня на території одного з приватних підприємств Зміївського району в селищі Комсомольське стався вибух невстановленого предмета, в результаті якого постраждали три людини.
пункт металобрухту

Піздніше було встановлено, що причиною вибуху стала протитанкова авіаційна бомба. Сюди вона, швидше за все, потрапила з брухтом з військового полігону «Шебелинка», розташованого в 15 км від місця трагедії.

Вибухом покалічило 26-річного дільничного інспектора райвідділу міліції. З роздробленням правої руки і ампутацією обох ніг на рівні верхньої третини гомілки його доставили до Зміївської центральної районної лікарні. Медики також встановили, що у хлопця були пошкоджені внутрішні органи. О десятій вечора він помер. Також в результаті вибуху постраждали ще двоє молодих чоловіків, один з яких безробітний, а інший – сторож, товариш міліціонера.

Зараз у прокуратурі з'ясовують, чи була територія, де сталася НП, нелегальним пунктом прийому металобрухту, складом або просто звалищем. Сумніви виникли у зв'язку з тим, що правоохоронці не виявили тут вагів. Проте, поруч з майданчиком на стовпі є напис «Приём метлома – 50м ».

Через вибух протитанкової авіабомби в сел. Комсомольське Зміївського району, в результаті якого загинув дільничний міліціонер, будуть перевірені всі пункти прийому металу на Харківщині. Про це повідомив перший заступник прокурора області Володимир Суходубов.

«Дано вказівку перевірити всі пункти прийому металу – офіційні і неофіційні, щоб з'ясувати, чи є там вибухові пристрої, і не допустити їх потрапляння в печі для переплавлення металу. Тоді наслідки можуть бути дуже серйозними », – зазначив він.

Особливу увагу при проведенні перевірок звертатимуть на пункти прийому металобрухту, розташовані в безпосередній близькості від військових полігонів.

 

comments powered by HyperComments