У Харкові затримана банда шахраїв, що крали гроші з банківських карт (ФОТО)

Четвер, 5 грудня 2013, 12:45
Харківські правоохоронці викрили міжнародну банду кібер-аферистів, що складається з харків'ян і росіян, які придумали вдалу злочинну схему з банківськими картками.
У Харкові затримана банда шахраїв, що крали гроші з банківських карт (ФОТО)

За повідомленням ЦГЗ МВС України в Харківській області, двоє заповзятливих харків'ян разом з жителями Росії налагодили міжнародний канал постачання до Харкова підроблених банківських платіжних карток і організували в місті мережу їх збуту.

До правоохоронців звернувся потенційний клієнт шахраїв, якому запропонували купити підроблені картки, зняти з них всі гроші і половину з них віддати «продавцю».

У ході слідства співробітники Управління по боротьбі з кіберзлочинністю МВС України в Харківській області з'ясували, що шахраї, серед яких виявився 33-річний харків'янин, поставляли в Україну підроблені банківські картки з повними даними клієнта іноземного банку. За допомогою таких карт аферисти знімали гроші з рахунків фактичних вкладників.

У результаті спецоперації правоохоронців вдалося задокументувати факт передачі 7 підроблених карток і затримати двох підозрюваних під час отримання від клієнта 24 тисяч гривень, нібито знятих ним за допомогою підроблених пластикових карток.

Речові докази – гроші і пластикові – картки вилучені. За скоєння даного виду злочину законодавством України передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

comments powered by HyperComments