У Харкові викрали китаянку. Подробиці жорсткого злочину (УНІКАЛЬНІ ВІДЕО 18 +)

Середа, 11 грудня 2013, 13:36
Харківські правоохоронці затримали громадянина Китаю, який викрав у співвітчизника дружину і вимагав викуп.
кіднепінг

Як розповів начальник відділу прокуратури області Володимир Лимар, громадянин Китаю звернувся із заявою про те, що вранці 4 грудня йому зателефонував невідомий з мобільного телефону дружини. Він вимагав викуп, погрожуючи вбити жінку.

Відразу після звернення було розпочато досудове розслідування за фактом викрадення людини, вчиненого з корисливих мотивів, і здирство з погрозою насильства. (Ч. 2 ст. 146, ч. 3 ст. 189 КК України).

Заручницю звільнили. Досудове розслідування триває, його хід перебуває на контролі прокуратури області.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. За вказівкою процесуального керівника призначено ряд експертиз, проводиться збір доказів, повідомляє прес-службу прокуратури Харківської області.

Як розповів заступник начальника ГУБОЗ в Харківській області Сергій Сотников, жінку викрали 3 грудня, коли вона виходила з дому. Група китайців вискочила з машини, захопила жінку, наділа їй мішок на голову і відвезла в приватний будинок, який підготували заздалегідь.

Там жінку обмотали скотчем з ніг до голови і тримали три дні. З її чоловіка, який є підприємцем на ринку "Барабашово", вимагали викуп у розмірі 150 тис. дол.

Чоловік намагався знайти гроші для викупу, але не зумів, після чого повідомив правоохоронцям про зникнення дружини.

Китаянку звільнили 6 грудня. Зараз вона перебуває в одній з лікарень Харкова у стабільно важкому стані. Під час затримання жінку побили. Удари завдавалися по голові та обличчю. Крім того, вона лежала нерухомо протягом декількох днів. У цей час її не годували, до туалету вона теж не ходила.

Жінку звільнили при передачі викупу. Правоохоронці затримали одного чоловіка - громадянина Китаю, який є організатором викрадення, крім того, він охороняв жінку. Решту  злочинців розшукують. Відомо, що частина з них спеціально приїхала в Україну для викрадення.

Викрадачів судитимуть в Україні. Їм загрожує до десяти років позбавлення волі.

За словами Сотникова, подібне викрадення було скоєно три роки тому. Тоді також була викрадена китаянка. Її тримали в Дніпропетровській області. За цей же рік було скоєно 4 викрадення. Всі люди повернуті живими.

comments powered by HyperComments