Пукач сам хотів, щоб його заарештували. Але його ніхто не шукав (адвокат)

Олена Сергєєва  |  П'ятниця, 24 липня 2009, 10:47
Останніми місяцями Олексій Пукач докладав всіх зусиль для свого арешту.
Колишньому генералу набридло ховатися і брехати.

Про це заявив Сергій Осика, адвокат колишнього начальника кримінальної розвідки МВС, в ефірі 5 каналу, посилаючись на слова самого Пукача.

«Він сказав, що їздив до Києва, їздив в інші області.Він чекав цього затримання ще місяці два тому», – відзначив адвокат.

«Зі слів Пукача мені стало відомо, що він навмисно робив дзвінки, спеціально приходив до тих людей, чиї телефони знаходяться на прослуховуванні. Пукач принципово зайняв позицію, щоб його затримали», – заявив Осика.

Він вважає, що «ніхто насправді не шукав Пукача». «Про нього забули і громадську думку сформували так, що Пукач вбитий, Пукач виїхав за кордон, і його гіпотетично і фізично немає в Україні», – сказав адвокат.

«Я знаю Пукача протягом вже певного терміну, це життєрадісна людина. І коли я побачив, що він лежить на землі і з посмішкою говорить прізвище, ім'я, по батькові, то створюється враження, що це все було інсценовано», – зазначив він.

«Він мені сказав: я хочу покласти край цій брехні, цим подіям, які навколо мене, і розібратися з цією справою об'єктивно», – заявив Осика.

Як повідомляє «Українська правда», коментуючи свідчення засуджених виконавців вбивства Георгія Гонгадзе, які говорили про те, що Пукач був основним виконавцем вбивства і навіть забрав особисті речі журналіста, адвокат заявив: «Одна з версій Пукача така: здебільше, мене оговорили».

«Коли давалися данні фігурантами у тій справі, позиція слідства була наступна – Пукача вже немає, він виїхав, він убитий, його знищили, так що валіть на нього все, що можна», – вважає Осика.

Адвокат зазначив, що безпека Пукача забезпечується на високому рівні: «Його охороняє підрозділ Альфа. Я перший раз бачив такі запобіжні засоби. Стояли снайпери, дивилися в біноклі, проглядали машини, заглядали у всі залізні ящики».

Крім того, Осика вважає, що свідчення Пукача можуть використовуватися для того, щоб впливати «на політичну ситуацію, і на ситуацію в передвиборчій кампанії».

«Зараз можна домовиться з Пукачем, щоб він назвав будь-яке прізвище. У тому або іншому ступені репутація цієї людини буде поставлена під удар, але довести це буде дуже важко», – сказав він.

Нагадаємо, що Олексій Пукач був затриманий 22 червня на Житомирщині.
 

comments powered by HyperComments