«За Одесу будемо мститися». У Харкові відмивають Ніку, яку вночі розписали вандали (ФОТО)

Вівторок, 6 травня 2014, 14:29
Вночі невідомі розписали гаслами монумент незалежності «Україна, що Летить – Ніка на кулі», встановлений на площі Конституції в Харкові.
«За Одесу будемо мститися». У Харкові відмивають Ніку, яку вночі розписали вандали (ФОТО)
Фото спотвореного пам'ятника почали викладати харків'яни на своїх сторінках в соцмережах Facebook і ВКонтакте.

Вандали червоною фарбою перекреслили текст на постаменті «Слава Україні», внизу написали «За Одесу будемо мстити», а з іншого боку - «Ультрас чекай» і нецензурне гасло щодо «Правого сектора».

Зараз комунальники відмивають понівечений монумент. Кажуть, що це непросто: спочатку доводиться відтирати текст розчинником, потім спеціальної змиванням» для фарби. Після цього реагенти змивають водою.

На місці присутній директор СКП «Харківзеленбуд» Микола Блуд, але від коментарів він утримується. Зазначає, що вранці на місці вже побували правоохоронці, які задокументували факт наруги над пам'ятником.

У прес-службі облуправління міліції повідомили, що про подію на номер «102» повідомили городяни, які вранці побачили написи на пам'ятнику. На місце виїжджали співробітники Дзержинського райвідділу. Вони вилучили речові докази та провели роботу зі встановлення можливих свідків події. Перевірка триває.

За останнім часом у Харкові відбулося кілька актів наруги над українською символікою. Так, на проросійському мітингу перед будівлею ХОДА 1 травня був спалений прапор України. Зараз злочинці затримані і дають свідчення правоохоронцям.

27 квітня невідомі розірвали прапор України біля меморіального знаку на честь Декларації про державний суверенітет і прив'язали на флагшток георгіївську стрічку. Деякі учасники мітингу за федералізацію фотографувалися на тлі розірваного прапора.
comments powered by HyperComments