У Харкові підприємці добували газ, видаючи це за розвідку

Середа, 25 червня 2014, 16:02
Як показала прокурорська перевірка, у Харкові чиновники закривали очі на порушення вимог земельного законодавства.
У Харкові підприємці добували газ, видаючи це за розвідку

Як повідомила міжрайонний прокурор Тамара Кошель, перевірка показала, що держконтроль за діяльністю надрокористувачів є неналежним.

«Так, Інспекцією надано товариству дозвіл на зняття та перенесення родючого шару ґрунту, провівши попереднє обстеження ділянки. Чиновники констатували відсутність порушень, залишивши без уваги, що підприємство використовувало землю на підставі угоди з власниками. У таких випадках законодавство дозволяє лише розвідку корисних копалин, у той час як підприємці фактично організували видобуток газу. Чиновники ж «закрили очі» на порушення вимог земельного законодавства», – розповіла Т. Кошель.

Крім того, в планах роботи Інспекції на 2013-2014 рр взагалі не виробляють перевірку з питань використання землі надрокористувачами. Не проводяться контрольні перевірки стану усунення раніше виявлених порушень.

Мають місце випадки безпідставного внесення працівниками Інспекції клопотань про усунення порушень вимог земельного законодавства в органи, не наділені відповідними повноваженнями.

За результатами перевірки начальнику Державної інспекції сільського господарства в області внесено подання. Зараз його розглянуто і задоволено. Троє посадовців притягнуті до дисциплінарної відповідальності.

comments powered by HyperComments