Вибухи в Харкові: обстріляли обласний військкомат і бронетанковий завод (ФОТО)

Понеділок, 4 серпня 2014, 11:34
Неділя почалася з вибуху на бронетанковому заводі. Корпус, в якому знаходиться гуртожиток, обстріляли з вогнемета. На наступний день подібний інцидент стався в обласному військкоматі. Події кваліфікували як теракт.
Вибухи в Харкові: обстріляли обласний військкомат і бронетанковий завод (ФОТО)

У ніч на неділю, 3 серпня, з вогнемета обстріляли адміністративний корпус Харківського бронетанкового ремонтного заводу на вулиці Котлова.

«Вночі з вогнемета був обстріляний адміністративний корпус бронетанкового заводу. Ніхто не постраждав, нанесений матеріальний збиток. На місце події приїхали співробітники прокуратури і фахівці СБУ. Справу передано в СБУ. Попередня кваліфікація – теракт", – повідомили в прокуратурі Центрального регіону України з нагляду за додержанням законів у військовій сфері.

«На бронетанковому заводі стався вибух. Щось гримнуло так, що в нашому будинку затремтіли стіни. Пішли на прохідну заводу. На трьох поверхах вилетіли шибки з вікон, одне вікно повністю вивалили. Вже під'їхала міліція і СБУ. Нікого не підпускають. Ситуація посилюється тим, що з будівлі прохідної, в заводській готелі, на другому поверсі, проживають практиканти з Конго (военспеци)», – написав близько години ночі Geele Steane на популярному харківському форумі.

З неофіційних джерел відомо, що постраждала дійсна будівля гуртожитку, в якому мешкають військові фахівці з різних країн.

У ніч на понеділок, 4 серпня, стався напад на обласний військкомат на вулиці Кацарській, 56.

Вибух стався близько 2.30. Джерело в Міноборони повідомило, що невідомі вистрілили один раз з переносного вогнемета, можливого "Джміль" російського виробництва. Крім того, вистрілили автоматною чергою по фасаду будівлі.

Вибух був виразно чути в районі Південного вокзалу та Холодної Гори.

У соціальних мережах очевидці повідомили, що на місці працює міліція і швидка допомога. На місці злочину був залишений один РПГ. Біля військкомату в житлових будинках ударною хвилею вилетіли вікна.





«Був через 10 хвилин на місці події. Облвійськкомат на Кацарській. З чого стріляли не знаю – РПГ, може, ручний вогнемет, але вибух грунтовний. На стіні на рівні третього поверху пошкодження і потемніла навколо штукатурка, вікна повилітали аж до першого поверху, також розбиті шибки у вікнах будинку через дорогу. Слідом у стіну першого поверху пустили чергу з 5,45 калаша, судячи з побачених гільз. Ніхто не постраждав", – повідомив Jimmy Angel на популярному харківському форумі.

Постраждалих немає. В будівлі пошкоджені двері і вилетіли вікна.



Слідство з обох подій веде СБУ.

comments powered by HyperComments